Gümüşhane İki su Mevkiinde yeni Keşfedilen Elazığ vişnesi olarak adlandırılan Mermer tabakasının ön hazırlıkları başladı. İki Su mevkiinde ihaleye çıkan  arazinin Mermer ocağı olarak işletme ruhsatını alan Gümüşzon Madencilik işletmesi belirlenen bölgede sondaj çalışmaları sırasında  yerel ve ulusal medyada çıkan haberlere göre  bilinen bölgede yapılan çalışmanın  Karaca Mağarasının  görüntüsünü ve doğayı etkilediği haberleri ile gündeme geldi.

Gümüşhane Haber Gazetesi Olarak  Olay yerine giderek yaptığımız  çalışmalar sonunda  belirlenen bölgede  yapılacak olan çalışmanın ne Karaca mağarasının  görünümüne engel nede doğaya zarar verecek  hiçbir olumsuzluk olmadığını fotoğraflarla ve yetkililerden aldığımız  cevapla çıkan haberlerin asılsız olduğunu belgelerle kamu oyuna sunuyoruz.

Su ile Taşı keseceğiz

Konuyla ilgili  Gümüşhane Haber Gazetesinin Sahibine  Salih Zengin’e Basın  açıklaması yapan Gümüşzon Madencilik  işletmesinin sahibi Süleyman Ergün yaptığı açıklamasında şöyle devam etti. “Karaca mağarası şuan bulunduğumuz yere 2.60 metre mesafededir. Söz konusu alan bir volkanizma dan oluşan bir sahadır. Bizim yapmamız gereken şuan volkanizmanın blok yapısının ve cila alma konusunu öğrene bilmek için  şuan sondaj çalışması yapıyoruz. Bu çalışma  su ile kesilecek olduğundan ses ve doğa kirliliği yapma şansı yok” dedi.

Karaca Mağarası ile uzaktan yakından etkisi yok

Gümüştaş Maden İşletmesi sahibi Süleyman Ergün sözlerine şöyle devam etti. “Söz konusu Çalışma sahasını Karaca mağarası ile uzaktan yakından  hiç bir etkisi yok.  Bu çalışmada Patlayıcı kullanamasın bize blok lazım.  Zaten Ruhsatta Patlayıcı iznim yok.  Patlayıcı iznim olsa bile patlama yapamayız  bize boylamız ve kalıp lazım “dedi.

Bu bölgede Patlatmayı önledik

“Biz  Gümüşzon Madencilik olarak  biz bu bölgenin  ihalesini almasaydık Başka bir Maden Ocağı buranın ihalesini alıp  o zaman bu alanda çevre kirliliği de olurdu, toz da olurdu, patlamada olurdu. Şimdi ise bu alanda Patlama olma şansı hiç yok. Üstelik gerekli çalışma bittikten sonra   bu alan parsel parsel ağaçlandırılarak  yetkili birimlere teslim addedeceğiz”  diyerek sözlerini sonlandırdı.

Gümüşhane Haber Gazetesi olarak bizzat söz konu  olan çalışma alanını  ekibimizle inceleyerek  yerel ve ulusal medya çıkan haberlerin tamamen asılsız olduğu belgelerle anlaşıldı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye gelerek yatırım yapmasını istiyor iken Gümüşhane Valiliği Belediye Başkanlığı ve Ticaret ve Sanayi odası Gümüşhaneli iş adamlarının Gümüşhane’ye gelerek yatırımcılara kolaylık sağlanacağı açıklanır iken Bölgeye yatırım yapan kişiler neden engelleniyor? Üstelik bu çalışma alanı bölgeye   ve doğaya hiçbir  zararı olmamasına rağmen  Su ile kesilecek taşların Karaca mağarasına ve Doğaya ne gibi bir zararı olacaktır. Bu çalışmayı engelleyen kişilerin üzerine  ilgili birimlerin de giderek   bölgeye bu şekilde yatırım yapan girişimcilere yetkili makamların da destek olması gerekirken bu engel neden?  Karar kamuoyunundur.

Editör: Haber Merkezi