Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, aralarında Gümüşhane’nin de bulunduğu 51 kent için “bütünşehir” uygulamasına geçilmesini değerlendirdi. Başkan Çimen “Nasıl büyükşehirlerde bunu çok başarılı uygulayan belediyeler varsa biz de bütünşehiri Gümüşhane’de başarıyla uygularız.” dedi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla “büyükşehir” olarak nitelendirilen 30 kent dışında kalan ve aralarında Gümüşhane’nin de bulunduğu 51 il için “bütünşehir”in hayata geçirilme uğraşında olduğu söylenmişti.

Bütünşehirle ilgili henüz yasa hazırlığının yapıldığını ve içeriğinin tam olarak net olmadığını belirten Çimen “Bütün beldeler ve ilçeler il belediyesine bağlanacak. İl özel idareleri kalkacak. Nasıl büyükşehirlerde bunu çok başarılı uygulayan belediyeler varsa biz de bütünşehiri Gümüşhane’de başarıyla uygularız. Gümüşhane merkez ilçenin 95 köyü, bir beldesi var. Onların il belediyesine bağlanması ve bu bağın kurulması güzel bir şey. İmar bütünlüğü açısından da uygulama açısından da çok güzel ve başarılı olabilecek bir yapıya sahip bütünşehir. Tek kalemden çıkan bütünlüğe sahip olacak.” İfadelerini kullandı.

Bütünşehir uygulamasının Gümüşhane açısından oldukça olumlu olduğunu vurgulayan Çimen, köylerde yaşayan vatandaşların mahallî seçimlerde oy verdiği belediyeden hizmet alamadığını kaydetti. Çimen “Bu uygulama Gümüşhane açısından da oldukça olumlu. Seçimlerde de şöyle bir sıkıntı da vardı: Köydeki oy bizi de etkiliyor. Kentte ya da başka yerde olmasına gerek yok. Nerede oy kullanıyorsa oradan kenti de etkiliyor. Bu anlamda oyunu kullandığı belediyeden hizmet alması en doğal olanıdır.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi