AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Nadim Aydın’la birlikte Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Rıdvan Taşkın’ı makamında ziyaret ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Parti yöneticilerinin de katıldığı ziyarette ev sahibi BBP İl Başkanı Rıdvan Taşkın burada yaptığı konuşmada “Bugün başkanlarımızla birlikte dostluğumuzu pekiştirmek ve Cumhur İttifakımızın daha da sağlam temeller üzerine kurulması açısından çok güzel oldu” değerlendirmesinde bulundu.

“Allah onlardan razı olsun”

Bundan sonra da çok daha sıkı, bir ve beraber olmaları gerektiğini vurgulayan Taşkın, “Bizim birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Bu önderlikler çok güzel. Biz bunları yaparak tabana yaymış oluruz. Biz bu birlik ve beraberliğimizi korursak tabanda da ayrılık olmaz. İnsanların farklı şeyleri düşünmemesini sağlamış oluruz. Ben sayın Cumhurbaşkanıma, sayın Bahçeli’ye ve başkanlarıma çok teşekkür ediyorum. Olması gerekeni yaptılar. Bu önderliğin başlangıcını sayın Cumhurbaşkanımız yapmıştır. 15 Temmuz’dan sonra beraber olmayı, bundan sonra da olabilecek ve doğabileceklere karşı tek yürek tek bilek olmamız lazım. Allah onlardan razı olsun” dedi.

“Cumhur İttifakı 2023’te tekrar iktidar olacaktır”

MHP İl Başkanı Nadim Aydın ise birkaç gündür “Cumhur ittifakında bir çatırdama mı var? Cumhur ittifakı bölünüyor mu?” diye söylentiler olduğunu belirterek, “Biz de Gümüşhane’de MHP, AK Parti ve BBP’nin ne kadar muntazam bir şekilde ittifaka sahip çıktığını göstermek için böyle bir toplantı düzenledik. Cumhur İttifakı 2023’te tekrar iktidar olacaktır. Bire bir milletin varoluş şartlarını müdafaa cesaretini kahramanlarla, korkakların mücadelesi belirleyecektir. Birkaç haftadır korkakların, fitnebazların, kudurmuş emellerini görüyoruz. Cumhur İttifakı olarak kimseyi dışlamıyoruz. Bu vatan benim, bu bayrak benim, bu ülke benim diyen, ezan dinmez, bayrak inmez, vatan bölünmez diyen her kardeşimizle birlikteyiz. Aynı geleceğin içindeyiz, Kızıl Elma’ya, Turan’a giden yolda bir şemsiyenin altındayız. Cumhur İttifakı 19 Mayıs 1919’un duruşuyla bezenmiş ve billurlaşmış ve bu sayede geleceğin lider ülke duruşlu Türkiye’sinin mimarı ve mihrabı unvanına kavuşmuştur. Omuzumuzda Türk tarihinin sorumluluğu olan Türk milleti, siyasi kalpazanlığın yamalarını 19 Mayıs 1919 coşkusuyla yırtacak ve kurtuluşumuzun yegane yolu olan iradesini ona buna peşkeş çektirmeyecektir” diye konuştu.

“Milletvekili transfer borsası kurup, korsan siyaset ticaretine bel bağlayanların, gazi meclisimizin saygınlığına gölge düşürme çabaları Türkiye’nin ayak bağı ve ağır yüküdür”

Memleketi kırık dökük masalara sığdırmaya çalışanların acıklı sonlarından ibret almak isteyenleri Mondros’tan Sevr’e kadar uzanan ihanet ve istila sürecinin nasıl yerle yeksan edildiğini unutmamaları tavsiyesinde bulunan Aydın, “Milletvekili transfer borsası kurup, korsan siyaset ticaretine bel bağlayanların, gazi meclisimizin saygınlığına gölge düşürme çabaları Türkiye’nin ayak bağı ve ağır yüküdür. Cumhur İttifakı ile ilgili çirkin dedikoduları hayretle takip ediyoruz. Cumhur İttifakı’nın kolonlarının çatırdadığını söyleyenlerden tutun da pek çok şey konuşulmuştur. Bazıları da rota değişikliğine işaret ediyor. Kurdukları hayallerde bile malzeme çalanların sözüne itibar edecek hiçbir vatan evladı olmayacaktır. Bizlere yenilgiyi yaşatmak için ahlaksızca saldıranlar nefretleriyle yoğurdukları çamuru bağrımıza sıçratmaya çabalayanlar, başlarını cumhur ittifakının dik duruş kudretine durmadan sarkmışlardır. Bizler Cumhur İttifakı olarak Ötüken’deki ruh Kerkük’teki hüzün, Bosna’daki gözyaşı, Doğu Türkistan’daki avı, Balkanlar’daki hatıra, Mekke’deki bağlanış Türk ve İslam’ın bulunduğu her yerde dalgalanan gümüş sancağıyız. Cumhur İttifakı Türk milletinin içinde doğup yine Türk milletine hizmet için koşan asil ve soylu şahsiyetlerdir. Cumhur İttifakı vatandır, cumhur ittifakı bayraktır, Türklüktür, Kızıl Elma ve Turan’dır. Cumhur İttifakı Barış Pınarı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla 20 yıla bedeldir. Karabağ azad edildi, 30 yıla bedeldir. Terör örgütü PKK ile mücadelede 40 yıla bedeldir. Yerli motor alanında kaydedilen gelişmeler 90 yıla bedeldir. Yerli otomobil TOGG 60 yıla bedeldir. Türk savunma sanayiindeki gelişmeler, Akıncı, SİHA ve Cezeri 70 yıla bedeldir. Ayasofya 80 yıla bedeldir. Yeniden Türk Birliği 90 yıla bedeldir. Libya’da kazanılan zafer ve mavi vatan mücadelesi 100 yıla bedeldir” diye konuştu.

“Merdiven altında anayasa yapanların bu ittifakı bozmaya gücü yetmeyecektir”

Cumhur İttifakı’nın 15 Temmuz’dan nizamı aleme kadar devam edeceğini kaydeden Aydın, “Merdiven altında anayasa yapanların bu ittifakı bozmaya gücü yetmeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti ve Büyük Birlik Partisi Türk tarihinin iki ucunu kavrayan yüce Türk milletinin eseridir. Biz harcarsak sadece hainleri harcarız. Cumhur ittifakı siyasi pazarlık üzerine inşa edilmemiştir, ortak paydası mevki makam değil, Türk milletinin tarihi haklarıdır. Yolu doğru olanın yükü ağırdır. Sayın Cumhurbaşkanımızla hukukumuzu, Türkiye düşmanlarını kafasının almayacağı kadar ilkeli, tutarlı, muhabbete dayalı Cumhur İttifakı Türkiye’nin yegane umududur. Beden ölür, çürür cana bakın siz. Kim kimle yürür ona bakın siz. Bırakın dönsün, dönme dolaplar haktan hakikatten yana bakın siz’’ ifadelerini kullandı.

“Ülkemizin, aziz Türk milletinin varlık ve bekası için Cumhur İttifakı sarsılmaz bir iradeyle dimdik ayaktadır”

AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse de MHP ve BBP ile birlikte yürüdüklerini belirterek, “Ülkemizin, aziz Türk milletinin varlık ve bekası için Cumhur İttifakı sarsılmaz bir iradeyle dimdik ayaktadır. Gümüşhane ilinde de biz inşallah 24 Kasım 2018 seçimlerinde yüzde 77 oyla Türkiye üçüncüsü olmuştuk ama buradaki birlik ve beraberlik, teşkilatlarımızdaki ruh inşallah Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2018 yılında aldığımız yüzde 77 oyun üzerinde bir oyla cumhurbaşkanımızı yeniden Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkanı seçeceğiz. Bu irade, bu birlik ve beraberlik teşkilatlarımızda mevcuttur. Gümüşhane’deki değerli hemşehrilerimizin Cumhurbaşkanımıza duydukları çok büyük bir teveccüh vardır. Bunu inşallah seçimlerde de göreceksiniz. Yüzde 77’nin üzerinde bir oy alarak başarıya dönüştüreceğiz” şeklinde konuştu.

“Cumhur İttifakı millet düşmanlarının panzehridir”

Ortak gayelerinin bu memleketin, aziz Türk milletinin birliği ve beraberliği olduğunun altını çizen Köse, “Ülkemiz üzerinde kirli emellerin olduğunu herkes biliyor. Polisimize katil diyen bir zihniyet var. Başörtülü hakimlerin adil karar veremeyeceklerini söyleyenler var. Askerimize söylenen itham edici isnatlar var. Biz bunlarla mücadele edeceğiz. Cumhur İttifakının ülkemize en büyük kazanımı ülkemizin birliği ve beraberliğini teminatıdır. Cumhur İttifakı bu millet düşmanlarının Allah’ın izniyle panzehridir. Genel başkanlarımızın liderlerimizin ortaya koydukları vizyon da bu doğrultudadır. Biz onlardan aldığımız güç ile Gümüşhane’de cumhur ittifakının ilk gününden bu yana, evveliyatında da biz il başkanlarımızla uyum içerisinde haktan ve hakikatten ayrılmadan, ilkeli bir siyaset anlayışını benimsiyoruz. Adaletten ayrılmadan memleketimizin hayrına doğru işlerin sahibi olmaya gayret ediyoruz” dedi.

“Gayemiz yarınlarımıza, çocuklarımıza daha mutlu bir Türkiye, daha güzel bir Gümüşhane bırakmaktır”

Ortak sevdaları olan Gümüşhane’de neler yaparak şehre faydalı olmanın derdiyle dertlenen insanlar olduklarını dile getiren Köse, “İnşallah önümüzdeki süreçte de benim özellikle ilgi duyduğum ve yakından da takip ettiğimiz Süleymaniye kayak merkezinin hayat bulmasıyla, zafer meydanındaki kent meydanının hayat bulmasıyla inşallah Gümüşhane’miz daha müreffeh bir şehir haline gelecektir. Bizim gayemiz yarınlarımıza, çocuklarımıza daha mutlu bir Türkiye bırakmaktır, daha güzel bir Gümüşhane bırakmaktır. Bunun için var gücümüzle çalışacağız, gayret edeceğiz, milletimizin hemşehrilerimizin gönüllerine girip dualarını almaya çabalayacağız. Bunu yaparken de değerli il başkanlarımızla zaman zaman istişareler yaparak, zaman zaman toplantılar yaparak birlikte programlar yaparak inşallah 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde göreceksiniz Gümüşhane yine Türkiye’de derece yaparak adını tarihe altın harflerle yazdıracaktır. Bu manada ben değerli il başkanlarıma teşekkür ediyorum. Yolumuz uzun, belki meşakkatli biz bunun başaracağız. Bugünü tarih yazsın önümüzdeki seçimlerde de Cumhur İttifakı birbirine benzemez olan adına millet ittifakı denen o yapının çok çok üzerinde oy alarak inşallah ülkemizi yön

Editör: Haber Merkezi