Saadet Partisi Gümüşhane Milletvekili Adayı Avukat Akın DEMİR , seçim çalışmalarını yaparken iktidar partisinin diğer partiler hakkındaki takındığı olumsuz tutumlarını eleştirdi. DEMİR konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

“Saadet Partisi’nin 24 Haziran seçimi öncesi sergilediği performans AKP’li dostlarımızı çileden çıkarmışa benziyor. Saadet Partisi’ni seçmenlerinin gözünden düşürebilmek için başvurmadıkları yol yok gibi! Saadet Partisi’ne bir oy bile kaptırmamak için adeta “her yol mübah” anlayışı ile hareket eder gibiler!

Öncelikle Saadet Partisi’nin CHP ile ittifak arayışı içine girmesini hazmedemiyor ve bunu büyük bir ayıp olarak takdim ediyorlar. Kendi kafalarına göre bir “vatan haini-vatansever” ayrımına gittikleri için onlardan olmayanları çok rahatlıkla suçlayabiliyorlar.

Bu konuda istismar etmedikleri isim yok gibi! Rahmetli Erbakan hocamızı bile yalanlarına alet etmeye çalışıyorlar ve hiç demediği lafları demiş gibi göstermekten hayâ etmiyorlar. Örneğin; Saadet Partisi’nin adaylarından emekli bir hâkimi dillerine dolayarak, “Kendilerini mahkûm eden kişiyi aday yaptılar” diye çok rahat çarpıtabiliyorlar. Oysa suçladıkları kişinin AKP’lilerin iddia ettikleri suçlamalar ile uzaktan yakından hiçbir alakası bulunmuyor.

İzledikleri politika belli! Belli ki, “Çamur at, tutmasa da izi kalır” mantığından yola çıkmışlar. Çamur atıyorlar. Sosyal medya konularına girmeyeceğim. İnsanlar birbirinin yüzüne söylemekte ar duyacağı kelimeleri o kanalda kullanıyor. Bu utanç verici bir durum.

Vatandaşımı bize soruyor, daha doğrusu medyada oluşan bu tarz algılar ile “Niye AKP ile birlikte değilsiniz de CHP ile aynı ittifak çatısı altındasınız” diye sordurtuyorlar. Bizim bu konuda cevabımız çok net. “Partinizi kapatın gelin” diyen bir anlayış ile nasıl birlikte olunabilir ki? Saadet Partisi’ni öteki partiler ile karıştırıp bir-iki milletvekilliği vererek kafaya alacaklarını sananlarla nasıl birlikte hareket edilebilir?

Yıllardır Saadet Partisi’nin hakkı gasp edildiği yetmiyormuş gibi şimdi benzer yöntemlerin kullanılıyor olması AKP’li dostlarımız adına üzücüdür.

Her zaman söylediğimiz bir söz var, “Bozuk tezgahtan düzgün ürün çıkmaz!” Biz bu düzeni değiştireceğiz.

Editör: Haber Merkezi