Gümüşhane Belediye Başkanı ve AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan adayı Ercan Çimen, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimleri öncesi projelerini açıkladı.

Bir televizyon kanalına canlı yayın konuğu olan Başkan Çimen, 2019-2023 yılları arasında ülkemizin 2023 vizyonuna uygun olarak gerçekleştirmek istediği kamuoyu ile paylaştı.

Başkan Çimen, 2014 yılında 41 proje açıkladıklarını ve bu projelerin 35 tanesini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “2014’te ortaya koyduğumuz hedeflerimizde 2014-2018 yılları arasında şehrimizin altyapı sorunlarını bitireceğimizi ve 2019’a kadar ise şehrimizin bir marka kent haline gelmesi için çaba göstereceğimizi belirttik. Bu çerçevede Allah’a hamdolsun ki, şehrimizin altyapısına dair birçok problemi çözdük ve çözmeye de devam ediyoruz. 5 yıl boyunca şiarımız hizmet etmek, şehrimizi yaşanabilir bir şehir haline getirmek oldu. Bundan sonraki süreçte de aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz. 5 yıl önce milletimizin destekleriyle çıktığımız bu yolda, önümüzdeki dönemde yarım kalan hizmetlerimizi tamamlamak ve şehrimize yeni vizyonlar kazandırmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Başkan Çimen’in 2023 projeleri şu şekilde:

Kentsel Yenileme Projesi

Gümüşhane mimarisine uygun olarak yaklaşık 80 bin metrekare alanda TOKİ ile işbirliği içinde hükümet binasının olduğu alanda 3 etapta gerçekleştireceğiz.

Şehir Meydanı Projesi

“Şehrimizin en önemli sorunlarından birisi de kent meydanı ihtiyacıdır. Bu çerçevede, Gümüşhane’mize kent meydanı kazandırma çalışmalarımız kapsamında Fatih Parkı ve çevresindeki alanı yeniden projelendirilerek kent meydanı haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda, mevcut alanda bulunan İl Özel İdaresi binası, Polisevi, Gümüş Otel, Akçay İşhanı kamulaştırılarak proje alınana katılacaktır. Yapmayı planladığımız çalışma sonrası şehrimize ve vatandaşlarımıza kent meydanı kazandırmış olacağız.”

900 Konut Projesi

Mordut mevkiinde bulunan heyelanlı bölgeye 900 konut yaparak şehrimizin sosyal konut ihtiyacını gidermeyi hedefliyoruz.

Gençlik Parkı ve Cami Projesi

“Karşıyaka Mahallemizde atıl durumda bulunan metruk binalar ortadan kaldırılarak yeni oluşan alana, Gençlik Parkı projemizi de kapsayan sosyal yasam alanı oluşturmayı hedefliyoruz. Karşıyaka Mahallemiz için yeni bir cami ve insanların zaman geçirebileceği sosyal yasam alanları inşa edilecektir.”

Tünel Surları Sosyal Alan Projesi

“Oltanbey mahallemizde yapmayı planladığımız Tünel Surları Sosyal Alan Projemiz, Gümüşhane tüneli ile bir bütün halinde düşünülmektedir. Bu alana yapılması planlanan kale surlarıyla çevrilmiş, piknik alanları, restoran, kamelyalar, surların üzerinde gezinti alanları ve yeşil alanlar yer alacaktır. Böylece hem hemşerilerimizin hem de turistlerin ilgisini çekecek cazibe alanları oluşturmuş olacağız.”

Çevre Yolu Piknik Alanı Projesi

“Çamlıca Mahallemizde bulunan eski İmam Hatip Lisesi’nin bulunduğu alana vatandaşlarımızın piknik yapabileceği ve zaman geçirebileceği bir sosyal mekan oluşturacağız.”

Battı Çıktı Projesi

“2014 yılında söz verdiğimiz ancak şehrimizde tek transit yolun Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğunda olması nedeniyle çalışma başlatamadığımız battı/çıktı projemizi, çevre yolunun tamamlanmasının ardından yeni dönemde hayata geçirmeyi planlamaktayız. Bu çerçevede şehrimizdeki trafiği rahatlatmak amacıyla öncelikle Üniversite kavşağına battı/çıktı inşa edeceğiz.”

Süleymaniye Kayak Merkezi Projesi

“Ercan Çimen olarak 2014 yerel seçimlerindeki vaatlerim arasında yer alan bu projeyi yeni dönemde hayata geçirmek istiyorum. Belediyeyi devraldığımızda tahmin ettiğimizden daha büyük alt yapı sorunlarının olduğunu fark ettik. Bu nedenle, önceliği alt yapı sorunlarını çözmeye vermiştik. Çünkü altyapısı olmayan bir şehrin turizmden, refahın artırılmasından bahsetmesi mümkün değildir.

2023 hedeflerimiz arasında yer alan Süleymaniye Kayak Merkezi projemizi yeni dönemde hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Bu proje, özellikle altyapısını büyük oranda çözmüş olan şehrimizde refahın artması, yani yerli ve yabancı turistlerin şehrimize çekilmesi konusunda önemlidir. Su ana kadar, büyük oranda valiliğimiz uhdesinde atılan adımlarda yeni dönemde lokomotif görevi üstlenmeyi planlıyoruz. Böylece hem esnafımızın hem de halkımızın rahat bir nefes alacağı ekonomik kalkınmaya katkı sunmuş olacağız.”

Yeni Otogar Projesi

“Şehrimizde yıllardır Daltaban semti üzerinde hizmet veren otogarımızın yerine kazandırdığımız Alışveriş Merkezi Projemiz nedeniyle otogarımızı yıkarak geçici olarak yeni bir alana taşıdık. Kentimize yeni bir otogar kazandırmak için yer tespitlerimizi yaparak, çevre yolu bağlantısına en uygun nokta olarak Oltanbey Mahallemizi belirledik. Buraya daha modern ve şehrimize yakışan bir Şehirlerarası Otobüs Terminalini kazandırmayı planlıyoruz.”

Belediye Özel Tıp Merkezi Projesi

“Şehrimizdeki en önemli sorunlardan birisi özel sağlık hizmetlerinin eksikliğidir. Özellikle kadın doğum ve çocuk poliklinikleri gibi alanlarda ortaya çıkan yüksek talepler dikkate alınarak inşa edilecek Belediye Özel Tıp Merkezimiz ile vatandaşlarımıza alternatif sağlık hizmeti olanakları sunulması amaçlanmaktadır. Ayrıca bu proje ile istihdam olanaklarının artırılması da hedeflerimiz arasındadır.”

Adrenalin Park Projesi

“Süleymaniye kayak merkezinin dışında şehrimize turist çekebilmek için ve turist çeşitliliğini artırmak amacıyla adrenalin tutkunlarına odaklanmayı planlıyoruz. Adrenalin yasamak isteyen turistler için Süleymaniye kayak merkezine yakın bir bölgede dağ bisikleti parkuru, off-road parkuru, atv parkuru, roller-coaster, zipline, çocuklar için tırmanma rampaları vs. oluşturularak çevre illerimizden maceraperestlerin şehrimize getirilmesi amaçlanmaktadır.”

Harikalar Kütüphanesi Projesi

“Süleymaniye Kayak Merkezi ve Adrenalin park projesi çerçevesinde planlanacak olan Harikalar Kütüphanesi, çocuklarımızın hem eğlenmesi, hem de eğitimlerine ve araştırmalarına odaklanacakları bir ortamın onlara sunulması amaçlanmaktadır.

Tübitak’tan alınacak destekle gerçekleştirilmesi planlanan bu proje içerisinde teknolojiye ilgi duyan çocuklarımız için bilgisayarlar, yazılım odaları, kodlamalar, robotik uygulamalar, uzay gözlemi için teleskoplar, bireysel çalışma odaları, ekip çalışma odaları vs. yer alacaktır. Harikalar kütüphanesinde tüm hizmetler (çay, pasta vs.) ücretsiz olarak çocuklarımıza gençlerimize sunulacaktır.”

Gümüşhane Doğal ve Kültürel Ürünler Pazarlama Kooperatifi

“Şehrimizde çalışma imkanı bulamayan ev hanımları için hazırladığımız bu projemizde hükumetimizin ev hanımlarına 36 bin TL’ye kadar olan kazançlarına vergi muafiyeti getirmesi projesinden ilham aldık. Bu çerçevede, Belediye olarak kuracağımız pazarlama kooperatifi ile evlerinde el isi, oya, dantel üreten ev hanımlarımız ile ticarileşmemiş yöresel ürünlerimizin satışlarını yapmayı amaçlamaktayız.

Bu çerçevede vatandaşlarımızdan tedarik ettiğimiz ürünleri, kooperatifimizin Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde oluşturacağımız satış noktalarında satışa sunacak ve elde edilen geliri ürün sahiplerine vereceğiz. Böylece tüm vatandaşlarımızın üreten bir değer haline gelmesini sağlayacağız.”

Çimen’in diğer proje başlıkları ise şöyle:

  • Süleymaniye Restourant Projesi
  • Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Projesi
  • Gümüşhane Kart Projesi
  • Güneş Enerjisi Projesi
  • Bisiklet Yolu Projesi
  • Ücretsiz Çamaşırhane Projesi
  • GÜMEK (Gümüşhane Meslek Edindirme Kursları) Projesi
  • Kampüs İçi Ücretsiz Taşıma Projesi
  • Yaşlı ve Özel Öğrenci Evlerine Temizlik Hizmeti
  • Atatürk ve Cumhuriyet Caddeleri Sokak Düzenlemesi Projesi
  • Şehir Hamamı Projesi

Editör: Haber Merkezi