Dernek geleneksel hale getirilen piknik şöleninde geçmiş yıllarda her bir köy derneğin ayrı ayrı yaptıkları piknikler, yerine Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği öncülüğünde tek bir şölende birleştirilerek yöresel sanatçılarla,  çocuklara yönelik oyunlarla, davetlilere ikramlarıyla şölen havasında gerçekleştirildi.

Sabahın erken saatlerinde şölen alanını dolduran Gümüşhaneliler kahvaltılarını piknik alanında yaptık dan sonra başlayan programları takip ettiler.Öğleden önceki programda çocuklara yönelik oyunlar yapıldı.Yöremiz de yapılan çuval içerisinde yürüme yarışması,halat çekme yarışmaları,Elma Yeme Yarışmaları yapıldı, yarışmalara katılan bütün çocuklara hediyeler verildi.Çocuklar için yüz boyama,balon dağıtımı yapılırken,illüzyon Levent MARUF tarafından sunulan İllüzyon Show çocuklar tarafından büyük beğeniyle izlendi. çocukların okuduğu şiirler ve Yöresel sanatçılar kemençesiyle Fevzi ASLAN ve Sazıyla Cemal KAYA tarafından  katılımcılara  bol halay,horon yaparak Gümüşhanelilere coşkulu saatler yaşattılar.

 Şölende dernek yönetim kurulu ve katılımcı dernek başkanlarıyla hemşerilerini selamlayan dernek başkanı Abdulkerim YILDIZ hemşerilerine dernek faaliyetlerinden bahsederek, dernek merkezinde yapılan kurslara katılımlarına ve dernek faaliyetlerine katılmalarına teşekkür etti. Başkan YILDIZ konuşmasında “BUGÜN BİRLİKTELİĞİMİZ DÜNDEN DAHA GÜÇLÜ çünkü son zamanlarda derneğimiz üzerinden kişisel hesaplaşma peşinde olanların  dernek yönetimini basiretsiz gösterme gayretleri; Aşinası iştir kişinin lafa bakılmaz atasözünde vücut bulan, hemşerileri için dernek çalışmaları yapan, hemşerilerine katma değer kazandıran çalışmalar üreten dernek yönetimine hemşerilerinin desteği tamdır. Bazıları tarafından Çamur at tutmazsa izi kalır, Ben olmazsam Olmaz mantığıyla yapılan eylem ve söylemler bugün piknik şölenimize yoğun ve coşkulu hemşeri katılımlarıyla cevabını bulmuştur. Piknik şölenine katılarak birlik ve beraberliklerine güç kattıkları için ilçe ,belde ve köy dernek başkan ve yöneticilerine, destek olan sponsorlara, dernek üyelerimize dost ve hemşerilerime teşekkür ederim” dedi.YILDIZ Bu yılki piknik şöleni yetişkinlerimizin eğlencesi yanında özellikle çocuklarımızın hatıralarında bir iz bırakma adına çocuklarımızın eğlenmesi hedeflenmiştir dedi.

Şenlikte Sultanbeyli Kaymakamı Metin KUBİLAY bir konuşma yaptı. Kaymakam KUBİLAY Gümüşhane’nin ve Gümüşhaneli hemşerilerinin kendisinde farklı bir yeri olduğunu, geçmişte üç yıl Kelkit kaymakamlığı yaptığını, Gümüşhaneli hemşerileri yakinen tanıdığını hemşerilerinin birlik ve beraberliğe bağlı olduklarını iyi bildiğini ve Sultanbeyli Gümüşhanelilerin de bu bağları koruduğunu söyledi. Metin Kubilay dernek faaliyetlerini yakinen takip ettiğini dernek merkezini ziyaret ettiğini, dernek programlarına da katılmaya devam edeceğini, hemşerileri için nitelikli çalışmalar yapan dernek yönetimini tebrik etti.

Piknik Şöleninde konuşma yapan Sultanbeyli Belediye Başkan Vekili Zafer SÖĞÜTCÜ Hemşeriniz olan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin KESKİN Şehir dışında olduğundan katılamadığını ve tüm hemşerilerine selamlarını iletti. Dernek yönetimini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Şölene Sultanbeyli Kaymakamı Metin KUBİLAY ve Sultanbeyli Belediye Başkan Vekili Zafer SÖĞÜTCÜ beraberinde Sultanbeyli Belediyesi Meclis Üyesi ve Encümeni Hüseyin GÜNER, Sultanbeyli Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa KARA, Sultanbeyli AKPARTİ İlçe Başkan Yrd. Yakup ÖZYILMAZ, Sultanbeyli Malatyalılar Dernek Başkanı Mehmet IŞIK, İstanbul GÜDEF Genel Sekreteri ve Beykoz Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Tahir SOYLU, GÜDEF Genel Başkan Yrd.ve  Kartal Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Avukat Mustafa TAŞTAN, GÜDEF Bölge Başkanı Akif KAYA, GÜDEF Kurucu Üyesi ve Reşadiye Köyü Cami Dernek Başkanı Ekrem ÇİÇEK,Sultanbeyli,Sancaktepe Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Şenol ATA, GÜDEF Genel Başkan yrd ve Pendik Tuzla Gümüşhaneliler Dernek Başkan yard Sinan TERZİ, Sultanbeyli Adil Mahalle Muhtarı Kenan COŞKUN, Kelkit Gültepe Köyü Dernek Başkanı Neşat COŞAR,Kelkit  Yeşilpınar Dernek Başkanı Alim İNCİ,Merkez Arzular Beldesi Dernek Başkanı Salih YEŞİL, Merkez Pehlivantaş Köyü Dernek başkanı Bünyamin KAZ,Kelkit Güzyurdu Köyü Dernek Başkanı İsa BULUT,Kelkit Bulak Köyü Dernek başkanı Mustafa DEMİR,Kelkit Deredolu Mahmatlı Beldesi Dernek Başkanı Ramis ÜSTÜN,Kelkit Belenli Köyü Dernek Başkanı Abdurrahman SEVEN,Kelkit Sökmen Dernek Başkanı Mustafa TUYGUN,Kelkit Bindal dernek Başkanı Ugur ESER,Merkez Kale Dernek Başkan yrd Yücel YILMAZ,Merkez Duymadık köyü Dernek başk yrd Burhan DENİZLİ katıldılar.

Şölen katılımcıları dernek tarafından ikram edilen döner tadarak ve Davul-Zurna, Kemence ile bol bol horon ve halaylarla eğlendiler.

Editör: Haber Merkezi