Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane Belediye Başkan adayı Sabri Varan, Gümüşhane Belediye Başkanı ve AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan adayı Ercan Çimen’in yalan söylediğini iddia etti.

Varan, yaptığı açıklamada, iki, profil demirin kaçak yapı sayıldığını belirterek, “Resmi olarak Seçim Kuruluna müracaat ederek seçim bürosu ilan ettiğimiz Ulusoy Garajındaki ofisimizin damına demir profil ayakları üzerine pankartımızı bugün asmak istedik. Ancak iki demir profil imara aykırı olduğu belirtilerek,  zabıta ekiplerinin müdahalesiyle karşılaştık ve afişimizi astırılmadı” dedi.

“Güya Bize Lütufta Bulunuyor”

Başkan Çimen’in kendilerine billboard vereceğini kendilerine bir lütuf olarak değerlendiren Varan, şöyle devam etti: “Ancak, kendi afişi tam karşıda Karayolları duvarında asıyor. Başkan yalan söylüyor, her zamanki gibi hemşerilerimi yanıltıyor. Seçim kurulunun kaldırttığı afişimizin 2 metre gerisindeki seçim ofisimize afişimizi astırmadı. Bunu unutmayacağımız gibi şehirde göz yumduğu onlarca kat ruhsatsız inşaatı da unutmayacağız. Çifte standardı halktan gizleme gayretine girdi, ittifaka zarar verdi, hırsı, aklını geçti.”

“Başkasına Yaşam Hakkı Vermediğini Ticaretinden Biliyoruz”

MHP Belediye Başkan adayı Varan, Çimen’in başkasına yaşam hakkı vermediğini, onun ticaretinden bildiklerini vurgulayarak, “Siyasetinde de aynı yanlışta olduğunu öğrendik. Karşıyaka ofis levhamızı ve bayrağımızı örten pankart astılar. Kendisini partisine ve Gümüşhanelilere havale ediyorum. Başkan kendisine yakışanı yapmış, yasal olan işlemi engelleyerek güya ileri demokrasi örneği göstermiştir! Başkan Çimen, Kaçak yapılaşma görmüyor iki profil demire ‘pankart aşamazsın kaçak yapı olur’ diyor. Bize ‘aday olma cesareti gösterdiğimiz” için teşekkür ederek, baklayı ağzından çıkarmıştır. Tehditleri bunu doğruluyor” açıklamasında bulundu.

Belediye Karşısındaki ve  Araç Üzerindeki Pankart Kaldırılsın Kararı

Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane İl Başkanlığı tarafından, Gümüşhane İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı başvuruda,Belediye karşısında ki ve  Gümüşhane Belediyesi’ne ait araç üzerindeki afişlerin kaldırılması talebinde bulundu.

Kurul tarafından, 11.03.2019 tarih ve 2019 /13 sayılı itirazlarının kabulü ile Gümüşhane Belediyesi karşısında ki panoda Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı 19.12.2018 tarih ve 2018/1119 sayılı kararına ve Merkez İlçe Seçim Kurulu başkanlığımızın 22.03.2019 tarih ve  2019/29 sayılı kararımıza aykırı olduğundan belirtilen panoda ki afişlerin ve 29 AF 820 plakalı araç üzerindeki afişlerin kaldırılmasına karar verdiği öğrenildi.

Seçim kurulu, afişlerin kaldırılması kararı vermesine rağmen Başkan Çimen,  kararı görmemezlikten geldiğini söyleyen Varan,"Belediyenin karşısında ki afişlerin kaldırılması yönünde ki Secim kurulunun  kararına rağmen,afişteki kendi  resminin üzerini Türk bayrağı ile örterek yeniden çifte standart uyguluyor. Başkan Çimen 'in çifte standını herkes biliyor.İşi pişkinliğe ve ego patlamasına vuruyor.Onu halkıma şikayet ediyorum"dedi.

Editör: Haber Merkezi