Edinilen bilgiye göre, öylen saat 12.00 sıralarında Gümüşhane Atatürk caddesi üzerindeki Vakıfbank bitişiğinde bulunan ve apart ve işyeri olarak kullanılan 5 katlı binanın altında bulunan boş dükkanın bodrum katında yapılan tadilat sırasında; daha önceden dükkanın zeminine sızan mazot-floyl karışımının dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu alev alması nedeniyle yangın çıktı.


Iddilalara göre yangının çıkma nedeni; daha önce binanın bodrum katında bulunan ve ısıtma amaçlı kullanılan Kalorifer kazanının sökülmesi esnasında kazanın deposunda bulunan mazot-floyl karışımlarının zemine sızması sonucu temizlemek yerine üzerinin ağaç talaşlarla kapatıldığı ve akabinde yapılan tadilat sırasında bir işçinin tadilat sırasında spiralle demir kestiği esnada spiralden çıkan kıvılcımların talaşları tutuşturduğu ve ardından da zemindeki Mazot-floyl karışımının bir anda alev alarak yangına neden olduğu.

İş yerinden duman çıktığını gören vatandaşlar durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Gümüşhane Belediyesi itfaiye ekiplerinin çalışmaları ile yangın yaklaşık 1 saatte kontrol altına alınırken polis ekipleride patlama ve oluşabilecek olası tehlikeye karşı olay yerini güvenlik çemberine aldı.

Yangını gören bir vatandaş, “Dumanları görünce İtfaiye ekiplerine haber verdik. Daha sonra hortomla müdahale ettik. Dükkanın içerisinden tadilat çalışmaları boyunca yoğun mazot kokusu geliyordu. Dün dükkana Çuvallar dolusu ağaç talaşları getirip dükkanın bodrumuna indirdiler. Yangının bundan dolayı çıktığını tahmin ediyorum” dedi.

Yangında, şans eseri can kaybı yaşanmazken, yangın sonrası iş yerinde maddi hasar meydana geldi. Bodrum katta çıkan yangın sonrası oluşan yoğun dumanların ise iş yerinin kapı ve camlarından çıktığı görüldü.

Haber Erdinç Şekerli

Editör: Haber Merkezi