Köse, 24 Haziran seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının ülke ve Gümüşhane halkımıza hayırlı olmasını diledi.

Seçim kampanyasının Ramazan ayına denk geldiğine işaret eden Köse, ayın önemi dolayısıyla mütevazi bir kampanya dönemi geçirdiklerini anlattı. 

Gümüşhanelilerin gönüllerine dokunup dualarını almaya gayret ettiklerini ifade eden Köse, "Demokratik olgunluk içerisinde bir kampanya yürüttük. Bunu yaparken de kuruluştan bu güne kadar teşkilatlarımızda görev almış olan tüm kardeşlerimizin desteğini gördük. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız teşkilatlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, hep birlikte birlik beraberlik ve dayanışma içeridinde hareket ederek çalışmalarımızla Gümüşhane'nin 4 bir tarafına ulaştık." diye konuştu.

Çalışmaların meyvelerini dün itibariyle aldıklarına işaret eden Köse, AK Parti'nin kentte yükselişini şu şeklide anlattı:

"Büyük bir olgunluk içerisinde geçen seçimler demokrasi şölenine dönüştü. Gümüşhanemiz 24 Haziran seçimlerinde milletvekilliğinde Türkiye 7.'si Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Türkiye ikincisi olarak yeniden rekorlara imza atmış oldu. 

Gümüşhane 3 Kasım 2002 den bugüne bütün seçimlerde partimize çok yüksek oranlarda oy vermiş bir il. Son bir kaç seçimi değerlendirecek olursak ilimiz milletvekilliği seçimlerinde 7 Haziran 2015 de Türkiye 12.si, 1 Kasım 2015'te Türkiye 10.su olmuşken dün itibariyle yapılan seçimlerde Türkiye 7.'si oldu. İlimiz aynı zamanda cumhurbaşkanımıza Türkiye'de en fazla destek veren 2. il olarak bir rekora daha imza attı. Bu iktidarda kaldığı 16 yıllık süre boyunca Türkiye'de hayal dahi edilemeyecek reform niteliğinde yatırımları hayata geçiren partimizin geldiği noktayı göstermektedir. Türkiyemizin 4 bir tarafı yeniden imar ve ihya edilmiş, dünya çapında yatırımlar hayata geçirilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın milletimiz nezdindeki yoğun sevgisi ve hizmet anlayışı aralıksız bir şeklide partimizi iktidarda tutmuştur. Cumhurbaşkanımız dün itibariyle  7 düvele karşı mücadele ederek yeniden ipi göğüslemiş büyük bir zaferle Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk başkanı seçilmiştir.

"Gümüşhane vefasının karşılığını almaya devam edecek"

AK Parti'nin Gümüşhane'de sürekli yükselen bir ivmesi olduğunu aktaran Köse, bunun Gümüşhane halkının cumhurbaşkanına  ve Ak Parti'ye teveccühünü gösterdiğini belirtti.

Gümüşhanenin  gösterdiği vefanını karşılığını her dönem aldığını vurgulayan Köse, şunları kaydetti:

Çok çalışkan 2 vekilimiz var. 1 Kasım seçimlerinden önce havalimanını seçim vaadi olarak halkımıza duyurmuşlardı. Hatta o dönemde hayal satmakla suçlanmıştık. Ama çok şükür dönemlerininde havalimanın temelleri atıldı. Daha saymakla bitiremeyeceğimiz göletler barajlar okul inşaatları yollar tüneller devasa yatırımlar hayata geçirildi. Türkiyede nüfusa göre kamu yatırılarından en fazla payı alan ilimiz Gümüşhane oldu. Bu artarak devam edecek. Vekillerimiz yeniden seçildiler. Gümüşhanemizin önümüzdeki dönemde önü çok daha açık. Şehrimiz bu dönemde altın çağını yaşayacak. Birlik beraberliğimiz dahada kuvvetlendi. Bunun için şükrediyorum. Bu Gümüşhane'ye hizmet olarak dönecektir. Görev ve sorumluluğumuz daha da arttı. Biz ilkeli siyaset anlayışını benimsedik. En baştan beri hak ve hakikatten ayrılmadan vatandaşımızın derdiyle dertlenerek Gümüşhaneyi sevdamız olarak bilerek siyaset  yaptık. Gümüşhane'ye ilişkin sorumluluğumuz artarak devam edecektir. Seçimler sonucunda sadece AK Parti kazanmadı. Demokrasi kazanmıştır. Milli irade ve istikrara kazanmıştır.

MHP ve BBP ve AK Partililere teşekkür

Seçim çalışmalarında AK Parti camiasının her zamanki gibi birlik ve beraberliği zirve noktasında yaşadığını anlatan Köse, sözlerini şöyle tamamladı:

Seçim çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen ve cumhur ittifakına gönülden destek veren hemşehrilerimize, partimize gönül veren AK davanın sevdalılarına, bizden önceki dönemlerde teşkilatımızda görev alan dava arkadaşlarımıza, teşkilat mensuplarımıza en küçüğünden en büyüğüne her bir teşkilat ferdimize, belediye başkanlarımıza, sandıklarda görev alan müşahitleriniden köy temsilcilerimize kadar dünkü zaferde emeği olan desteği olan herkese, ittifakımızın değerli üyesi MHP Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın ve BBP İl Başkanı Rıdvan Taşkın'a ve teşkilatlarına teşekkür ediyorum."

Editör: Haber Merkezi