Gümüşhane'de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından kentte yapımı tamamlanmak üzere olan 530 konut projesinde, 2+1 için 43, 1+1 için 90, 3+1 için 338 konut şeklinde satışa sunulurken, Kuralar 9 Kasım'da çekilecek. Başvurular Halk Bankası'na yapılacak. Hak sahipleriyle sözleşme tarihi ise 19 Kasım-5 Aralık olarak belirlendi. Ancak, vatandaşlar konutların satış bedellerinin ve peşinatların çok pahalı olduğunu belirterek bu durumun yapılan hizmete gölge düşürdüğünü belirttiler. GÜMÜŞHANE'DE TOKİ EVLERİ ÇOK PAHALI BULUNDU! Açıklanan satış bedellerinin, peşinat ve taksit miktarlarının yüksekliğinden yakınan vatandaşlar, fiyatların makul düzeye çekilmesini istiyor. Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'in, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından merkez Çamlıca mahallesinde yapımı tamamlanmak üzere olan 530 konut için satış bedellerini açıklamasının ardından sonucu gören Gümüşhaneli vatandaşlar TOKİ evleri fiyatlarına tepki gösterdiler.                                                                                                                                                                                                                                                                                                      18 EKİM 2018 TARİHİNDE BAŞVURULARIN YAPILACAĞI TOKİ EVLERİ İÇİN VATANDAŞIN İLGİSİNİN AZ OLMASI BEKLENİYOR! Gümüşhaneli Vatandaşlar, "Yıllarca TOKİ evlerini bekledik. Fakat açıklanan bu fiyatlara göre beklediğimize değmedi. Ayrıca 1 + 1 ve 2 + 1 evler adeta kümes gibi. Bu kadar kullanışsız ev bu fiyata satılır mı? 2 + 1 fiyatları ancak 3 +1 evlerine verilirse belki o zaman olur. Şimdi TOKİ'den bu fiyatları düşürmesini bekliyoruz" dediler.  TOKİ KONUTLARININ FİYATI NE KADAR? Gümüşhane TOKİ evleri 71.89 metrekarelik 1+1 konutlar için 130 bin 526 tl ila 151 Bin 905 TL arası, 78.58 metrekare 2+1 konutlar için, 156 bin 134 TL İla 172 Bin 900 TL arası, 127.66 metrekare 3+1 konutların fiyatları ise 254 bin 579 TL ila 281 bin 167 TL oranında satışa çıkarılacağı açıklanırken, Alınan peşinat ve aylık ödenek konusunda da vatandaşlardan tepki var. TOKİ'nin evi olmayan dar gelirli vatandaşları düşük peşinat ve uzun vadeli taksitlerle konut sahibi yapmak amacıyla kurulduğuna dikkat çeken Gümüşhaneli vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından paylaşım ve yorumlar yaparak tepkilerini dile getirdiler.                                                                                                                   TOPLU KONUT İDARESİ (TOKİ)'NİN GÜMÜŞHANE KONUTLARI İÇİN BELİRLEDİĞİ FİYATLAR SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRİ KONUSU OLDU!GÜMÜŞHANELİLER SOSYAL MEDYADA NE DİYOR?

Hüsrev Özdamar: "PEKİ NEDEN BU DAİRE FİYATLARI BU ŞEKİLDE AÇIKLANDI HANGİ FAKİR ALACAK SİZCE ? ADI FAKİRİN ,TADI ZENGİNİN , ZENGİN ALIR ,FAKİRE KİRAYA VERİR SONUÇ BU BENCE."

Hamza Çakır: "TOKİ dairelerinin fiyatındaki yükseklik tamamen belediye sayesindedir. Çünkü belediye arsasına karşılık 90 daire aldı. Bu da yaklaşık yüzde yirmi civarında fiyatı yükseltti.Buradan bakınca; TOKİ Gümüşhaneliye değil, bir bakıma belediyeye daire yapmış oldu. Belediyenin aldığı dairelerin maliyeti vatandaşın alacağı dairelere yansıtılınca sonuç fiyasko oldu.Bu sebeple TOKİ'ye tepki gösterenler hata ediyor. Şayet konutlar hazine arazisine yapılmış olsaydı, fiyatlar yüzde 20 daha düşük olacaktı.Sorun belediyeden kaynaklandı. TOKİ vatandaşa daire yapacaktı, belediye kendisine daire yaptırdı. İşin özeti budur."

Abdullah Aslan: "TOKİ'nin fiyatları hayatın gerçekleriyle uyuşmuyor.  Bu fiyatlara KDV, elektrik, su aboneliği gibi diğer bazı giderleri eklediğimiz zaman konutlar alan kişiye çok daha pahalıya mal olacak. TOKİ bu fiyatları yeniden gözden geçirmelidir."

Mehmet Çiçek: "Gümüşhane'de bu konutlardan satın alabilmek için aylık gelirinizin en az 4 bin lira olması gerekir.  Bu fiyatlar ve taksit için belirlenen rakamlar biz asgari ücretliye göre de Toplu Konut İdaresi'nin kuruluş amacına da tamamen terstir."

İsmail Kalaycı: Gümüşhane'de hazine arazisi üzerinde konut üretiliyor. Dolayısıyla arsa maliyeti gerekçesini ben kabul etmiyorum. Bir konutun maliyeti bellidir. TOKİ bunun iki katı fiyat talep ederek şirket mantığıyla hareket ediyor. Bu sosyal devlet ilkesine uygun bir davranış değildir. Milletvekillerimiz TOKİ'nin fiyat indirmesi için girişimlerde bulunmalıdır.

Sinan Ergün: "Komik olan ne biliyormusuz toki tarafından düşük gelirliye yapılıyor dalgamı geçiyorsunuz?"

Bayram Sivri: "Dar gelirli vatandaşa 2+1 43 konut Bonker olana 3+1 338 konut Toki neden var?Dar gelirli vatandaşı ev sahibi yapmak mı?Yuh ulan yuh.Sizin adaletiniz sadece tabelalarda yazılı Allah ıslah etsin Yerel seçimlere giriyoruz."

Haydar Akbulut: "Trabzona , Rizeye ucuz toki, Gümüşhane'ye neredeyse iki Katı . Söylem le eylemler birbirini tutmuyor."

Engin Bulut: "Toki neden 1+1,2+1 ve3+1 olarak yapmış hepsini 2+1 90 metre yapıp halka sunaydı o zaman ortadirek halk alabilirdi, yanlış bakmadıysam 1+1 ler bodrum katlar.

Bülent Yakut: "Bu 2+1 43 adet konutun Belediyeye verildiği doğrumudur verildiyse toki bu konutları belediyeye neden verdi? Tokinin böyle bir uygulaması yeni mi çıktı"

Cihan Korkutoğlu: "Fiyatlara bak. Kim alır merak ediyorum. Neti 95 Metrekare olan 3+1 daire 250 sen başlıyor. 1+1 olan dairenin net alanı kalmadığı için yazılmamış sanırım. Bi yanlış anlaşılma var diye umut ediyorum. Vatandaşşla geçiliyor... ne bilem başkanım. Nolacak fakirin hali.

Gökan Harmancı: Bu fiyatlara sadece rantcılar ve çevremizdeki uyanık iş adamları alır asgari ücretle çalışan insanlar yalnızca arkasından bakarız güya dar gelirli aileler için yapıldı yazıklar olsun."

Süleyman Yalçın: "TOKİ=Düşük gelirli ailere ev sahibi yapacak di ama Gümüşhane belediyesi 100 daire almasa bu fiyatlar Belkide daha aşağıda olacak ti ama zengini zengin etme peşinde olduğu için saygı değer büyük ler askeri ücreti hesaplama hatası yapmış lar 1603tl askerî ücret Allah büyük 2+1 ödeme 1550 Tl 3+1 ödeme 1750 TL Asgari ücret 1600 TL Nerdesin Eyy Hz Ömer(ra)Adaletin lazım dünyamıza"

Filiz Şanlıtürk: "Valla bu fiyatları kimse odeyemez odeme pılanı yapılırken asgari ücretle calışanlar göz önünde bulundurulmalıdır. 250 binlira 20000 taksidi kim ödeyebilecek"

İsa Tunç: "Başkanım adı yoksullara toki 1750 tl yi hangi yoksul odeyecek herkes 700 -800 tl lik fiyatlar beklerken tokide bize mutait usulu yaptı bu rakamlar bizleri bütün Gümüşhane'li kardeşlerimizi aşar"

Nurhan Aslan: "Yuh böyle fiyatmı olur dağın başı 250 milyar..."

Pelin Aslankılıç: "Ya bunlar şaşırmış bu fiyata dairemi olur hani evi olmayanlara verilecekti meyerse bunlar rant peşinde bilmiyorlar yakında seçim var ozaman bakalım nasıl utanmadan oy isteyecekler"

Aysel Hacı Hasanoğlu: "Yok ya bu insanlar kafayı yemiş güya dar gelirliler için kira oder gibiymis çok merak ediyorum aylık kim 1700 kira ödüyor insanları kandirmayin alsın bunları yapan bol bol otrusun ozaman"

Yasin Demirel: "TOKİ . başka illerde beşyüz den fazla taksit yok.bizim burda ikibin liranın üstünde.insanın aklıyla alay etmeyin"

Editör: Haber Merkezi