TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral Son günlerde ülke genelinde yaşadığımız orman yangınları ile ilgili olarak ormanlarımızda bulunan ve mercek etkisi gösteren cam ve plastik atıkların temizlenmesi maksadı ile başlattıkları Gümüşhane Ormanlarını Temizliyor kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Oral yaptığı açıklamada;

‘’Ülkemizle beraber dünyanın birçok yeri maalesef önü alınamayan yangınlar sebebi ile cayır cayır yanmaktadır. Sebebi ne olur ise olsun ormanlarımıza düşen bu ateş vicdana ve akla sahip her bireyin içini tıpkı ormanlarımız gibi yakıyor.

Tarih boyunca sıklıkla rastladığımız irili ufaklı yangınların ülkemizde ilk kez bu boyutta ve bu periyotta olması bugünlerde daha fazla üzülmemize neden olmaktadır. Bu konuda, dikkat çekmek istediğim birkaç hususu sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle iklim değişikliğine bağlı olarak artan sıcaklıklar sonrası yanmak için uygun duruma erişen bitki örtüsü, tabiri caizse bir kıvılcımla çok büyük yangınlara erişmeye gebe durumdadır.

Ormanlarda gelişi güzel bıraktığımız mercek etkisindeki cam kırıkları, bakımı yapılmayan ve ağaçlarla temas halindeki enerji hatları, piknik sonrası söndürmediğimiz ateşler ve temizlik için yapılan anız yakmaları istem dışı fakat insan eliyle çıkardığımız yangınların başında gelmektedir.’’ Dedi.

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral orman yangınlarını azaltmak amacı ile ilgili olarak il genelinde başlattıkları ‘’Gümüşhane Ormanlarını Temizliyor’’ kampanyası ile ilgili olarak verdiği bilgilerde;

‘’İlimiz genelinde yaptığımız tespitlerde, özellikle ormanlık alanlardan geçen yollar olmak üzere, mesire alanları ve piknik amacı ile kullanılan doğal ormanlar mercek etkisi oluşturan cam ve plastik atıklarla dolu. Bizler hep birlikte hareket ederek ormanlarımızı ve yol kenarlarımızı temizleyebileceğimize inanıyoruz. Bu bağlamda 20 Ağustos İtibari ile başlattığımız ve 30 Kasım 2021 Tarihine kadar devam edecek olan, Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediyesi ve Gümüşhane Üniversitesinin katkıları ile ‘’Gümüşhane Ormanlarını Temizliyor’’ kampanyamıza bütün halkımız gerek kurumsal, gerekse bireysel olarak destek olabilir. Pandemi nedeni ile toplu bir etkinlik yapmak yerine kurumların veya bireylerin yapacakları ormanlık alan temizlikleri ile ilgili bizlerle e-posta, Whatsapp veya İnstagram üzerinden paylaşacakları (eski hali yeni hali gibi) fotoğraflarını sosyal medya hesaplarımızda paylaşarak hem ormanlarımızı temizlemek hem de farkındalık oluşturmak istiyoruz. Etkinlik sırasında bizlerle fotoğraflarını paylaşan gönüllülerimiz arasından yapacağımız çekiliş ile çocuklarımıza bisiklet, yetişkinlerimize de kitap seti armağanımız olacaktır. Bütün Gümüşhane halkını duyarlı olmaya ve kampanyamıza destek olmaya davet ediyorum’’ dedi.

Etkinlik fotoğrafı göndermek için iletişim bilgileri:

Whatsap: 0 530 517 74 06

E-posta: [email protected]

İnstagram: @gumushanetema

Editör: Haber Merkezi