Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı(DOKA)  2018 Fizibilite desteği programı kapsamında sağlanan mali destek ile yürütülecek projenin ilk bilgilendirme toplantısı ilgili kurum, STK temsilcileri ve proje uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıda proje hakkında bilgi veren GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, amaçlarının şehrimizin modern ve yeni  bir Küçük Sanayi Sitesine ihtiyacı var mı yok mu bunu tespit etmek olduğunu söyledi.

1980 li yıllarda yapılan yıllardır şehrimize ve bölgemize hizmet eden Gümüşhane Küçük Sanayi Sitesinin artık şehrimizin ihtiyaçlarına yeterince cevap veremeyecek hale geldiğini hatırlatan Başkan Akçay, ‘’Şuan hala kullanmakta olduğumuz  Gümüşhane Küçük Sanayi Sitemiz  değerli Bakanımız Mahmut Oltan Sungurlunun da büyük emekleri ile şehrimize kazandırdığımız çok güzel bir projeydi. Bu sanayi sitemiz yıllar boyunca şehrimize çok büyük hizmetler verdi. Ama bugün gelinen noktada şehrimizin büyümesi ve gelişmesi ile sanayi sitemiz artık şehrimizin merkezinde kaldı. Sanayi sitemiz bulunduğu konum itibariyle şehrimizin göstermiş olduğu bu değişimin gerisinde kaldı.

GELEN TALEPLER DOĞRULTUSUNDA BÖYLE BİR PROJE HAZIRLADIK

Gümüşhane Ticaret Odamıza da hem sanayi sitemizin esnaflarından hem de hizmet alan vatandaşlarımızdan yaşadıkları sıkıntılar hakkında bu tür talepler gelince bizlerde bu taleplerin daha etkin ve doğru toplanması ve raporlarla desteklenmesi adına kalkınma ajansımıza bir proje hazırladık. Kalkınma ajansımızda bu projemizi kabul etti ve projemizin ihale süreci tamamlandı. Bu gün itibariyle de ilk toplantımızı siz değerli katılımcılarla birlikte yaparak çalışmaları başlatmış bulunuyoruz.

Burada siz değerli katılımcıların görüşleri ve sağlayacağı katkılar bizler için çok önemli. Sizlerden gelen bu görüşler yapılacak olan çalışmaların ilk yol haritasını belirlememizi sağlayacak. Buna benzer toplantılar sanayi esnafımızla da yapılacak ve onlarında görüşleri dinlenecek. Ayrıca önemli saha araştırmaları yapılacak.

YAPILAN ÇALIŞMALAR SONUCUNDA İHTİYAÇ VAR MI YOK MU ORTAYA ÇIKMIŞ OLACAK

 Tüm bu çalışmaların sonucunda da elde edilen veriler bir araya getirilecek velimizde hazırlanmış önemli bir rapor ortaya çıkmış olacak. Bu raporda bizlere şehrimizin yeni ve modern bir Küçük Sanayi Sitesine ihtiyacı var mı yok mu bunu göstermiş olacak. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak bura da bizim amacımız şehrimize bir katma değer kazandırmak ve yapılacak çalışmalara şehrimizin talepleri doğrultusunda yön vermek. Bir kez daha toplantıya vermiş olduğunuz değerli destekleriniz için teşekkür ediyor ve çalışmaların şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum’’ şeklinde konuştu.

Proje Uzmanı Yunus Emre Katrancı tarafından gerçekleştirilen sunumunun ardından toplantıya katılan ilgili kurum ve STK temsilcileri proje kapsamında yapılabilecek çalışmalar hakkında ki görüşlerini ilettiler. Toplantı karşılıklı görüş alışverişi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi