Ülkü Ocakları İl Başkanı Salih Taşcı, beraberinde il yöneticileri ve 35 kişilik üniversite öğrencileriyle birlikte, PTT önünde bağış toplayan Kızılay aracında kan bağışında bulundu. Kan bağışının ardından bir açıklama yapan Başkan Taşcı, Genel Başkan Olcay Kılavuz'un talimatı ile Türk gençliğini uyuşturucu ve madde bağımlılığından kurtarmak adına büyük bir savaş ve mücadele içerisinde olduklarının altını çizdi.

Taşçı, “Genel Merkezimizin başlattığı 'Yeni Cephemizin Adı Uyuşturucu ile Mücadele Platformu' kapsamında 'Damarlarındaki asil kanı kirletme' sloganı ile yola çıktığımız ve gururumuz hemşerimiz liderimiz Devlet Bahçeli Bey'in 'Gerekirse Cepheden Cepheye Kan Naklederiz' sözünü şiar edinerek bugün burada toplanmış bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de kan bağışı oranının çok düşük seviyelerde olduğuna dikkat çeken Başkan Taşcı: “Halkımızda kan bağışı alışkanlığı ve bunun bilinci çok azdır. Bu nedenle, insanlarımızdaki kan bağışı alışkanlığını arttırmak için sosyal faaliyetler kapsamında Gümüşhane Ülkü Ocakları olarak bir kampanya düzenledik Türk milletine ve nerede ihtiyaç var ise gönüllü seferberlikle çalışan Türk Kızılay’ının ‘kan acil değil sürekli ihtiyaçtır’ çağrısına destek vermekten gurur duyuyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi