yeniden yükselme mücadelesinin muhteşem destanı olan Kurtuluş Savaşı’yla Aziz Milletimizin, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği var olma ve ortaya koyduğu ebediyete kadar hür ve bağımsız yaşama iradesi, Cumhuriyet’in ilanıyla pekişmiş ve perçinlenmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, saygın bir lider ve komutan olarak, Cumhuriyetimizi bu toprakların tüm renklerini kaynaştırarak inşa etmiş, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başarmıştır. Kısa bir süre önce Cumhuriyetin 95. yıldönümünü iftiharla kutlayan milletimiz, aynı inançla istikrar içinde güçlenmekte, büyümekte ve demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmektedir.

Bugün, çağdaş, demokratik, laik karakteri ve güçlü ekonomisiyle bölgesinde ve dünyada saygın bir ülke konumunda bulunan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve düşünceleri ışığında, 2023 hedefleri doğrultusunda aynı azim ve kararlılıkla yoluna devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir kez daha şükran ve rahmetle anıyorum.”

Editör: Haber Merkezi