Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) ve Gümüşhane Valiliğinin ortaklaşa düzenlediği Gümüşhane’nin kültür, tarih, gelenek ve göreneklerinden oluşan zenginliklerini İstanbullularla buluşturmak üzere “8. Gümüşhane Tanıtım Günleri” bu sene 24/27 Ekim tarihlerinde gerçekleştiriliyor.

İstanbul Yenikapı etkinlik alanında düzenlenen 8. Gümüşhane Tanıtım Günleri’nin açılış törenine TBMM Başkanvekili Celal Adan, Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, İstanbul Milletvekilleri M.Akif Hamzaçebi, Turan Aydoğan, Emine Gülizar Emecan ile Gökhan Zeybek, Birol Gür MHP İstanbul il başkanı, Nadim Aydın MHP Gümüşhane il başkanı, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Cemalettin Köse, MHP MYK Üyeleri, Musa Küçük, Selami Şişman, Çığır Doğu Zorlu, MHP İstanbul İl başkan Yardımcıları Sebehattin Koçarslan, Nafiz Küçük, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü H. İbrahim Zeybek, GÜ Genel Sekretesi Fatih Yalçın, Gümüşhane Belediye başkanı Ercan Çimen, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, MHP Fatih İlçe Başkanı Selim Serter, AK Parti Kelkit İlçe Başkanı Sadi Tüysüz, Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas, Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel, Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen, Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, GSTO Başkanı İsmail Akçay, Güsiad Başkanı Yüksel Yalçın, Gümüşhanespor Başkanı Yunus Emre Durmuş, Ankara GİAD Başkanı Erdal Kurt, CHP Fatih Meclis üyesi Ayşegül Okumuş Görgülü, Akparti B.Evler Meclis Üyesi Musa Şener, Gümüşgöze Belediye Başkanı Hasan Aksel, İl Kültür Müdürü Hüseyin Ateş, Halk Eğitim Müdürü Hasan Taş, İl Tarım ve Orman Müdürü Lütfi Kolotoğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü İlbeyi Aydın, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Arzularkabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza TANIŞ, Bursa Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Orhan Aydın, Bursa Gümüşhane Kelkit Dernek Başkanı İhsan Mayda, Güneydoğu Dernekler Federasyonu Başkanı Fuat Bodur, İYİParti B.Çekmece Meclis Üyesi Özkalp Beyaz, Gümüşhane Esnaf Odası Başkanı Beyler Kara, Eyüpsultan Belediye Başkan Yrd. Ali Rıza Yavuz, Bağcılar Belediye Başkan Yrd. Şahin Köse, Şekav Başkanı Ali Beyaz, Şidef Başkanı Serkan Kaya, Gümüşhane Belediye Meclis Üyeleri Cengiz Atalay ve Mümin Çakıcı, Kürtün İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin AK, İl, İlçe, Belde ve Köy dernek Başkanları ile yoğun bir vatandaş katıldı.

Gümüşhane Belediyesi Folklor ekibinin halk oyunları gösterileri ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan Federasyon başkanı Vahit Olgun, “Yaklaşık olarak 3 aylık bir hazırlık ve 15 günlük yoğun bir çalışma sonucu olarak bu sene 8. Düzenlediğimiz Gümüşhane Tanıtım Günleri dün itibariyle yoğun bir katılım ile başlamış oldu. Ülkemizin yaşadığı son süreçte devamlı olarak ülkesinin ve kolluk güçlerimizin yanında olduğumuzu vurguladık. Gümüşhaneliye vatan dedin mi gerisi teferruat kalır. Bugün burada 8. Gümüşhane günlerinin açılışını yapıyoruz. Gümüşhane ile 81 ili buluşturmak üzere sıla ile gurbeti bir araya getirdik. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyor, tanıtım günlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanları adına konuşan Ercan Çimen ise “ Belediye başkanları olarak 1100 km den buraya geldik, sılayı getirdik, bugün burada güzel bir ortamda bizleri buluşturan GÜDEF başkan ve yönetimine teşekkür ediyorum. Mecliste tüm partilerin uzlaşmasıyla onay verilen Barış harekatında görev yapan güvenlik güçlerimizi selamlıyor başarılar diliyorum. Tanıtım günleri kültürümüzün, örf ve adetlerimizin tanıtıldığı, sıla ile gurbetin buluştuğu yerdir katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Üniversite Rektörü ise tanıtım günlerine emek verenlere teşekkür etti. Daha sonra ise Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ise “Bugün burada Gümüşhane’mizin yöresel değerlerini tanıtacağız. Gümüşhane en fazla yaylası olan, tarihi ve turistik alanları, ipek yolu üzerinde Karadeniz’i iç Anadolu’ya bağlayan eşsiz bir memlekettir. Ecdadımız yıllarca farklı dinden insanlarla uyum ve hoşgörü içerisinde yaşamıştır. Gümüşhane insanı hoşgörü insanıdır. Bugün burada olan herkese hoş geldiniz diyor bu organizasyonda emeği geçen başta GÜDEF başkanı Vahit Olgun olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan ise “ Gümüşhaneliler gibi bizde vatan konusunda hassasız. Devletimizin onuruna dokunacak hiçbir şeye izin vermeyiz. Gümüşhane’mize yapılan yatırımlarda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ama göç veren Gümüşhane olmaması için çaba sarf etmesi gerekiyor. Tanıtım günlerinin Gümüşhane’mizin gelişmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

İstanbul Milletvekili M. Akif Hamzaçebi ise “Bu güzel günde masmavi bir Gümüşhane gökyüzünün altında Gümüşhane günlerini yaşamaktan mutluyum. Bende ana ocağı Gümüşhane olan bir evladınızım. Gümüşhane’nin yaylalarında hartama ile kaymış, çocukluğu Gümüşhane yaylalarında geçmiş bir kişi olarak kalandar gecelerinde çok vakit geçirmiş birisiyim. Toplulukları millete dönüştüren unsur kültürdür. Kültür varise kültür güçlü ise millet daima ayaktadır. Türkiye yeniden bir yıldız gibi parlamaya devam edecektir. Burada kültürümüz ile 81 ilin kültürünü kaynaştırmak üzere bu programı gerçekleştiriyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek ise “Bugün burada Sizin gibi değerli Gümüşhane insanlarıyla bir arada olmanın onurunu yaşıyorum. Ülkemizin manevi mimarlarından Ahmet Ziyaeddin Gümüşhanevi Hz. Memleketinden, dağların koynundaki güzel şehir Gümüşhane’den ve oradaki güzel insanlardan sizlere selam getirdim. Bir yıldır Gümüşhane’de görev yapıyorum. Altın kalpli insanların şehri olan çok özellikli vatanına ve milletine bağlı insanlara hizmet etmekten onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Türkiye’nin mozaiği İstanbul’da Gümüşhane’yi tanıtmamıza sebep bu organizasyonu düzenleyen başta federasyon başkanı olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ded

Son olarak konuşan TBMM Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Celal Adan ise “Samimi konuşuyorum Gümüşhane’de anons yapsak barış harekâtına destek vermek isteyen var mı desek inanıyorum ki siyasi partili ayırt etmeksizin kadını, ihtiyarı, genci ile sırada önde olmak için yarışırlar. Bizlerde mecliste tüm partilerimizle Avrupa ülkelerinden gelen tepkiye karşı aynı tepkiyi kendilerine gösterdik. Bugün burada parti ayırt etmeksizin insanları bir araya getiren, Gümüşhane’den kanaat önderlerini bir araya getiren gelecekte daha güzel yerlerde görmek istediğimiz Federasyon başkanı Vahit OLGUN’a teşekkür ediyorum. Bu günkü şartlara yakışan budur, Türkiye’ye yakışan budur. Bu programın ülkemizin birlikte hareket etmesine vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Federasyon Başkanı Vahit Olgun, Akif Hamzaçebi ve Celal Adan’a Gümüşhane’de üretilmiş el emeği halı üzerine Türk bayrağı hediye etti. Protokolün birlikte kurdele kesiminin ardından protokolün kültür ve yöresel çadırları gezmesiyle devam etti.

Editör: Haber Merkezi