Genç Memur-Sen Gümüşhane İl Başkanı,Sultan AKYAZI proje hakkında verdiği bilgilerde “İlim, İrfan ve Hikmet Yolunda Şuurlu Gençlik “ düsturuyla bir aksiyon hareketine dönüşen Genç Memur-Sen'in “Bir Bilenle Bilge Nesil “ projesi ülkemizin geleceği ve imarı, nesli inşa noktasından son derece önemli hale gelmiştir. Bu proje ortaöğretim düzeyinde okumalar yaparak genelde insanlık tarihinin birikimini, özelde ise medeniyetimizin mirasını sahiplenecek erdemli bir toplumun inşasında öncü nesiller yetiştirilmesini sağlayacaktır dedi.

“Projemizin 3 Temel ögesi var Öğretmen, Öğrenci ve Kitap”

Akyazı, “Bu proje sadece atanmış değil aynı zamanda adanmış öğretmenlerimizin öncülüğünde, ortaöğretim düzeyinde okumalar yaparak medeniyet mirasını sahiplenecek erdemli bir toplumun inşasında öncü nesiller yetiştirilmesini sağlayacaktır. Proje kapsamında her bir adanmış öğretmen öğrencilerden oluşan kitap okuma halkaları oluşturarak, gençlerimizin okuduğu kitabı birlikte analiz eder daha sonra kitapla alakalı kompozisyon yazar. Öğrencinin düşünce dünyasının geliştirilmesi amaçlanan bu projede öğrencinin kaleminin de geliştirmesi arzu edilmektedir” diye konuştu.

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Musa UNCU'Bir Bilenle Bilge Nesil' Projesi önemine değinerekprojeninİl Merkezinde 11 okulda, Kelkit ilçesinde 4 okuldayürütüldüğünüifade etti. Proje kapsamında öğrencilere okutulan Mustafa KUTLU’nun “Ya Tahammül Ya Sefer” isimli kitabının 15 danışman öğretmen tarafından, bilge nesillere ulaştırıldığınıveMart ayı sonunda öğrenciler tarafından yazılan kompozisyonların, komisyon tarafından değerlendirileceğini ve ödüllerin'Bir Bilenle Bilge Nesil' final programındaöğrencilerle buluşturulacağını dile getirdi.

‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ Proje Koordinatörü Genç Memur-Sen İl Başkan Vekili Önder OĞUR: Kur’an’ın ilk emri ‘Oku’ olduğunu ve kalemle dirilen bir toplum olduğumuzu, gençlere model ve örnek olacak, değer ve şahsiyetli bir duruş kazandıracak, fikir dünyasını, kalemini ve kelamını güçlendirecek, öğretmen ile öğrenci bağını kuvvetlendirecek "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesinin büyük bir önem kazandığını ve projeyi her dönem devam ettireceklerini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi