İstanbul Silivri’de 17 Mayıs Tarihinde Gümüşhaneli Hemşerimiz Mertcan Kaya Silivri Sahilinde Doğum günü kutlama esnasında oradan geçen başka bir gurupla aralarında çıkan kavgada Gümüşhaneli hemşerimiz Mertcan Kaya bıçaklanarak olay yerinde hayatını kaybetti. Kaya Cinayetinin ardından 8 kişi tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Gümüşhane Mertcan için Silivri’de Buluştu

İstanbul Gümüşhaneliler Dernekleri Sosyal Medya üzerinden Mertcan Kaya Kardeşimize destek için Silivri adliyesinin önünde yapılacak olan Basın açıklamasına 24 Mayıs 2021 Tarihinde Gümüşhaneliler Silivri adliyesinin önünde buluştular.

Gümüşhaneliler Mertcan için kenetlendi!

İstanbul Silivri adliyesinin önünde Kaya Ailesi ve Gümüşhaneliler Mertcan Kaya kardeşimizin katileri için yapılan basın açıklamasının açılış konuşmasını Aile Avukatı Bayram Demir yaptığı açıklamasında "Olağanüstü bir dayanışma, toplum Mertcan Kaya'nın ailesinin yaşadığı acı etrafında kenetlendi. Bu kenetlenme bu birlik beraberlik bizim için inanılmaz değerli. Hangi çabayı gösterirsek gösterelim vefat eden kardeşimizi geri getiremeyecek ama faillerin adalete teslim edilmiş olması, delillerin büyük oranda sağlıklı bir biçimde toplanıyor olması ve bu birlik beraberlik acımızı büyük oranda hafifletmiş durumda" dedi

Adaleti Arıyoruz!

İstanbul Silivri Adalet Sarayının önünde Gümüşhaneli Mertcan Kaya için yapılan basın açıklamasında konuşan İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyon Başkanı Serkan Kaya yaptığı konuşmasında duygularını şöyle dile getirdi. "Burada toplanan güzide insanların 23 yaşında toprağa verdiğimiz Mertcan kardeşimizin düğününde yada askerlik eğlencesinde toplanmasını isterdim. Maalesef elim bir olayla kendisini kaybettik, ne söylersek Mertcan'ı geri getiremeyeceğiz ama buradan söyleyeceğimiz adaleti arıyoruz. Meclisteki 600 tane vekilimizin Mertcan yasasını çıkarmalarını istiyoruz. Cinayetlerin en az 50 sene ceza almasını ve müebbet almalarını istiyoruz. Hayatının baharında biz gençlerimizi geleceğe dair fikir ve projeleriyle bu ülkeye katma değerleriyle değerlendirmek isterken maalesef bu kuşakta 23 yaşında bir genci toprağa verirken aynı yaş gurubundaki gençleri de cezaevine gönderdik. Biz caydırıcılık istiyoruz adalet istiyoruz" dedi

Oğlumun Kanı Yerde Kalması

Silivri Adliyesinin önünde Gümüşhaneli Mercan Kaya için yapılan  basın açıklamasında konuşma sırası  Mertcan Kaya’nın  Babası Akın Kaya  konuşmasını yapamadı ancak  elinde yazılı kağıdı Ali Kaya’nın yerine Şiran Dernekler Federasyon Başkanı Serkan Kaya acılı babanın yazdığı  not okunurken duygulanmamak elde değil Acılı Baba duygularını şöyle dile getirdi. "Bir oğlumun öldüğü bir oğlumun da ölümle mücadele ettiği bu vahşeti kimler yaşattıysa Allah'ından bulsun. Benim ilk andan itibaren tek bir isteğim vardı o da adaletin yerine bulmasıydı. Devletimizin tüm birimlerinde Allah razı olsun. Soruşturmayı itina ile takip ettiler, bir nebzede olsa içime su serptiler” açıklamasında bulundu.

Anne Filiz Kaya da "Yarası kapanmaz acılar ve üzüntüler içerisindeyim. Türkiye Cumhuriyeti adaletine güveniyorum." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi