Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Konya Ovası Projeleri kapsamındaki illerde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi kapsamında yeni ahır/ağıl inşaat yapımlarına % 50 hibe desteği 2019 yılı başvuruları 11 Mart-19 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Proje kapsamında en az 1 yıldır hayvancılık kayıt sistemlerine kayıtlı işletmesi bulunan ve aktif hayvancılık yapan, büyükbaşta 10-50 baş ve küçükbaşta 100-200 baş arasında anaç varlığına sahip üreticiler için yeni ahır/ağıl yapımı ile tadilatlarına, damızlık boğa, koç/teke alımları ve gübre sıyırıcısı sistemi ile seyyar süt sağım makinesi alımlarına yüzde 50 hibe verilecek.

İnşaat  yatırımı ile makina ve ekipman alımı yapmak isteyenler, yatırımı gerçekleştireceği yerdeki il müdürlüğüne, damızlık boğa ve koç-teke alımı hibe desteğinden yararlanmak isteyenler il/ilçe müdürlüklerine, her üç yatırımı da yapmayı planlayanlar ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuracaktır.

 Müracaat etmek isteyen çiftçilerimizin başvuru şartları ile diğer konularda bilgi almak ve başvuruda bulunmak için İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne  müracaat  etmeleri gerekmektedir.

 

 

Editör: Haber Merkezi