Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen Oda Borsa Proje yarışmasında finale kalan 40 projenin de ödüllendirildiği etkinlikte, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamız da sunduğu ‘Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi Gümüşhane İŞGEM Projesi ’  ile ödüle layık görüldü.

Şehrimize kazandırdığımız proje için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın elinden tebrik plaketi alan GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, ‘’ Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası günümüze kadar şehrimize hizmet amacıyla 30 projemizi hayat geçirdik ve 31 projemizin de uygulaması devam etmektedir. Bu projelerimizde ortak amacımız ilimizin kişisel gelişime, ve ekonomisine, sosyal  ve kültürel hayatına katkı sağlamak. Türkiye’deki çok büyük bütçelere sahip oda ve borsaların da hazırlamış olduğu projelerinde yarıştığı bir yarışmada  finale kalan son 40 proje içerisine girmek  gerçekten önemli bir başarı. Hazırlamış olduğumuz projelere ve hayata geçirdiğimiz hizmetlere değer verilmesi ve ödüllendirilmesi bizler için çok önemli bir motivasyon kaynağı. Yaptığımız hizmetlerde ve görev süremiz boyunca h er daim bizlerin yanında olan ve arkamızda duran başta TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu üzere, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay ve Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’a göstermiş oldukları bu değerli ilgi için teşekkür ediyorum’ dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsa proje yarışmasında finale kalanları ve camiaya uzun süredir hizmette bulunan delegeleri ödüllendirdiklerini hatırlatarak, “Bu tabloyla hepimiz iftihar edelim. Odalarımız-Borsalarımız adeta proje fabrikası haline geldi. Çalışıyor, üretiyor, şehirlerine yeni eserler kazandırıyor, üyelerimize daha çok hizmet sunuyorlar. Sadece yurt içinde değil, dışarda da bayrağımızı dalgalandırıyorlar. ICC’de, CACCI’de, dereceye giren, en iyi proje ödülleri kazanan, çok sayıda Oda-Borsamız ve kadın girişimcimiz var. Camiamızın ulaştığı bu seviye sizlerin eseri. Hepinizle ayrı ayrı iftihar ediyorum” dedi.

ODA VE BORSALAR GELİŞİYOR

Oda ve borsalarımız, reel sektörün asli hizmet merkezleri olduğundan söz eden Hisarcıklıoğlu oda ve borsaların kurumsal hizmet kapasitelerinin arttığına, dünyanın örnek aldığı bir yapıya dönüştüğüne işaret etti. “Dijital Oda-Borsa” devrimini gerçekleştirdiklerini ve tek durak ofis haline geldiklerini bildiren TOBB Başkanı şöyle konuştu: “Odalarımız ve borsalarımız geliştikçe, özel sektörümüze daha iyi, daha kaliteli hizmet sundular. Şirketlerimizin büyümesini, dışarıya açılmasını sağladılar. Tüm bunları, el birliği, gönül birliği, akıl birliğiyle başardık. Allah, bu ülke için emek veren, alın ve akıl teri döken, herkesin başarısını daim kılsın. Bizler, “Hak ile sabır dileyip, akıl ve ahlak ile çalışan”, Kadim Ahilik teşkilatımızın, günümüzdeki temsilcileriyiz. Mücadelemiz, ecdadın bize bıraktığı, bu kutlu mirasın hakkını vermek. Biliyoruz ki, sadece şikâyet etmek, sadece talep etmek bize yakışmaz. Sorunları tespit ediyor, çözüm önerileri hazırlıyor, Cumhurbaşkanımızla, Meclisimizle, Hükümetimizle istişare ediyoruz.

Hepimizin malumu, Ağustos 2018’den bu yana ekonomi yavaşladı. Paramızdaki değer kaybı, yükselen faizler ve enflasyon hepimizin işini olumsuz etkiledi. Şimdi seçimleri geride bıraktık.

4 yıllık seçimsiz bir döneme giriyoruz. Bu dönemde Türkiye'nin ilk gündem maddesi ‘ekonomi’ olmalı. Zira atılacak çok adım, yapılacak çok iş var. Bu dönem, huzur dönemi olmalı. Bu dönem, yapısal reformlar dönemi olmalı. Bu dönem, daha zengin ve kalkınmış bir Türkiye için el ele çalışma dönemi olmalı. Türkiye çok güçlü bir ülke. Yeter ki ayrımız, gayrımız olmasın. Yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim. Hep birlikte kucaklaşalım. Bu tabloyu Türkiye'de egemen kılarsak, şikâyet ettiğimiz birçok sorun ortadan kalkacaktır. O yüzden diyoruz ki: “Birliğimiz ebedi, gündemimiz ekonomi!”

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde düzenlenen Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni'nde yaptığı konuşmada, iş dünyasının köklü çatısı altında 10'uncu, 20'nci ve 40'ıncı yıllarını tamamlayan TOBB delegelerine hizmet şeref belgesi takdimi vesilesiyle oda ve borsa camiasıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve başarı dileklerini katılımcılara ileten Oktay, TOBB'un ülkede yatırımın, istihdamın, emek ve üretimin kalbinin attığı bir platform olduğunu söyledi.

Ekonomide hayata geçirdikleri reformların her zaman mutfağında yer alan TOBB'un ortak aklın gereğini yapmada önemli paydaşlardan biri olduğunu dile getiren Oktay, "2017 yılında TOBB öncülüğünde başlattığımız istihdam seferberliği bu iş birliğinin en somut tezahürüdür. İstihdam seferberliğiyle sizlerin gayretleri sonucunda 1 milyon ilave istihdam, iş, aş olanağı oluşturulmuştur. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde sizin gibi emeğin kıymetini bilen, iş imkânı sağlayan ve dayanışma örneği sergileyen bir birliğin temsilcileriyle birlikte olmayı ayrıca anlamlı buluyorum. TOBB ile yürüttüğümüz istihdam seferberliğinin 2,5 milyon yeni istihdam hedefiyle 2019'da da devam edeceğine inanarak tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum." diye konuştu.

Oktay, uluslararası aktörlerin sadece kendi çıkarları doğrultusunda dünyayı şekillendirmek istemeleri, kural tanımaz müdahaleleri ve demokrasi adına demokrasi katliamlarının, iş dünyası ve ihracatçıların dünya pazarlarındaki esneklik ve hızlı hareket kabiliyetlerini çok önemli kıldığını belirtti.

TİCARET BAKANI RUHSAR PEKCAN

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise konuşmasında, ekonominin iş dünyasının omuzlarında yükseldiğini belirterek, "Bu nedenle sorunlara en iyi çözümleri iş dünyamızla güç birliği yaparak getireceğimize ve rekabet gücü daha yüksek, daha dayanıklı bir ekonomi ile yüksek gelirli ülkeler ligine yükseleceğimize inanıyorum." dedi.

Göreve geldiği günden bu yana iş dünyasıyla istişare kurulları kurduğunu anlatan Pekcan, istişareye çok önem verdiklerini, gelen talepleri hassasiyetle değerlendirdiklerini söyledi. Bakanlığa bugüne kadar 2 bin 400 civarında talep geldiğini bildiren Pekcan, "Bunların bin 156'sı bizim bakanlığımıza ait, kalanları diğer bakanlıklarla ilgili. Bunların sadece 150'sine, sebeplerini de izah ederek olumsuz cevap vermişiz. Kalan bin 56 talebinize olumlu dönüş yaptık. Diğer taleplerinizi de bakanlıklara ileterek ve koordinasyon kurulu kurarak, takip ediyoruz." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi