İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu Körü oldu. Geçtiğimiz aylarda İstanbul’da yapılan olağan Genel Kurulunda İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyon Başkanlığına seçilen Eyüp sultan Belediye Meclis Üyemiz Bayram Demir, Ülkücü kimliğini bir kenara koyarak Gümüşhaneliler arasında her siyasi görüşe kucak açarak Federasyon ve Derneklerin Siyasi partiler üzerinde üstün bir kurum olduğunun temelini attı.

Bu Adalet Ülkücülük Adaleti

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyon Başkanı Bayram Demir, Ülkücü Kimlikliğini bir kenara koyarak Federasyon Yönetimini oluştururken hiçbir Gümüşhanelinin Siyasi görüşüne bakmadan CHP, MHP, Ak Parti, Sadet Partisi, İYİ parti, Gelecek Partisi ve deva partisinden yönetim oluşturarak Başkan Demir’in bu davranışına tüm Gümüşhaneliler onur ve gurur duydu.  

Torul’u Olmaması Hatası Senin değil

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu GÜDEF Olağan Kongresinin ardından Bayram Demir’in Başkanlığında oluşan Federasyon yönetiminde Torul’u olmaması Sosyal medyada tepkilere neden olmuştu. Gümüşhane Haber Gazetesi Olarak İstanbul’daki ziyaretlerimizde İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonunun sonunda yerini bularak Federasyon Başkanımızı ziyaret ettim bir Torul’u olarak hem Torul’u hem de Gazeteci olarak Başkan Demir’in yaptığı açıklamasında Yönetimimizde Torul’u olmaması hatasını kabul etti. Ancak bizim yaptığımız araştırmaya göre İstanbul’da 1 Tane Torul’u ilçe ve Köy Derneği yok. Bir Torul’u köy derneği Ümraniye’de var. İstanbul’da Torul’u tek bilinen Dernek Pendik Tuzla Gümüşhaneliler Derneğinin yöneticileri ve üyeleri her ne kadar aynı köyden olsalar da Başkan Bayram Demir, Bu Dernekten yönetici istedi yönetim oluşturulurken ancak 2 istenen yönetici verilmedi.  Şimdi Gümüşhane kamuoyuna ben Torul’u olarak soruyorum? Yönetim oluşturulurken Torul’u yönetici isteyen Federasyon başkanımı hatalı yoksa Federasyona 2 yönetici vermekten aciz olan mı hatalı bunun cevabını ben biliyorum ancak takdir Gümüşhane ve Torul kamuoyunundur.

Sonunda Federasyonun Yeri oldu!

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu Olağan Kongresinin ardından Federasyon Başkanı Seçilen Ülkücü Hemşerimiz Bayram Demir, Yönetiminin oluşumunun ardından bu zamana kadar İstanbul’da olmayan Federasyona İstanbul’un gözbebeği olan Eyüp sultan hazretlerinin yanı başında Gümüşhanelilere yakışır bir federasyon merkezinin yerini kiralayarak son derece mükemmel bir dizaynla Üstelik açık olarak hizmet vermeye başladı. Gümüşhane Haber Gazetesi olarak Federasyon Başkanımıza Gümüşhanelilere böyle manevi bir semtte  böyle bir yer kazandırdığından dolayı Teşekkür ederiz.

İstanbul’da  güçlü bir siyasi lobisi olan Gümüşhane olacak

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyon Başkanı Bayram Demir,  İstanbul gibi metropol bir ilde 140 bin Gümüşhanelinin yaşadığı bir ilde Gümüşhaneli Milletvekili, Belediye Başkanı Belediye Meclis üyelerimizin sayılarını yukarlara çıkarmak için kolları sıvayarak Tüm Siyasi partileri Gümüşhane Dernekler Federasyonu olarak Ziyaret edip Onları İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonuna davet ederek çalışmalarına başladı Başkan Demir.  Bu çalışmanın faydalarını önümüzdeki 2023 seçimlerinde her siyasi partinin içerisinde seçilebilecek sırada Gümüşhaneli hemşerilerimizin olduğunu göreceğiz. Bu çalışmanın ardından İstanbul’da güçlü bir siyasi lobisi olan Gümüşhane göreceğiz. Gümüşhane Haber Gazetesi Ekibi olarak Federasyon Başkanımız Bayram Demir, beye bu çalışmalarından dolayı teşekkür eder böyle başarılı çalışmaları da her zaman destekleyeceğiz.

Federasyon Tüzüğü Değişiyor

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyon Başkanı Bayram Demir, Gümüşhane Haber Gazetesine yaptığı açıklamasında şöyle devam etti. “ İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu Tüzüğünde değişiklik yaparak 2 yılda olan kongreyi 3 yıla çıkaracağız Federasyona Başkanlığının süresi bir kişi en fazla 2 dönem başkanlık yapabilecek bu çalışmanın ardından geriden gelenlerin önünü açmak olacak” dedi.

Önce Eleştirdik Sonra Tebrik Ettik

Gümüşhane Haber Gazetesi Olarak İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyon yönetimini bize ait Anında Haber Sitemizde önce eleştirdik.  Yaptığımız eleştirimizin ardından yapılan çalışmaları da yakından takip ettik yapılan çalışmalar İstanbul’da yaşayan Gümüşhanelilerin birlik beraberlik içerisinde İstanbul’da daha güçlü bir Gümüşhane çalışmasını gördükten sonra bu çalışmaları tebrik etmemek hiçbir Gümüşhaneliye yakışmaz.

Editör: Haber Merkezi