11 Ekim Çarşamba günü Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aysel Akçay, Gümüşhane Belediyesi Başkan Yardımcıları Yusuf Erdem, Şevki Aşkın, Kubilay Bozalan, Belediye Meclis Üyeleri ve Kent Konseyi Genel Kurul Üyeleri ile Kadın Meclisi Üyeleri katıldı.

Kadın Meclisi Üyesi Arife Eleman’ın sunuculuğunu yaptığı toplantıda konuşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, kent konseylerinin ileri demokrasi açısından öneminin altını çizdi.

Gümüşhane merkez ilçe kent merkezinin Türkiye’de en çok öğrenci barındıran yer olduğunu ifade eden Başkan Pir; “Türkiye’de Gümüşhane merkez ilçe kent merkezi dışında nüfusunun yüzde 50’si öğrenci olan bir başka kent merkezi yoktur. Çalışmalar ile hem 20 bin öğrencinin ihtiyacına cevap verecek alt yapı ve sosyal donatılar, hem de şehrin modern bir özelliğe kavuşması sağlanıyor” ifadelerini kullandı.

Kent Konseyi Genel Kurulu’nu baştan sona takip eden Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kent Konseyi’nin bugüne kadar Gümüşhane Belediyesi’ne 143 tavsiye kararı gönderdiğini belirterek: “Bu gelen tavsiye kararlarının hepsi belediye meclisimizin aylık toplantılarında ilk madde olarak görüşülmüştür. Bu da bizim kent konseyine verdiğimiz değeri göstermektedir. 2010 yılından beri Kent Konseyi tarafından alınan tavsiye kararlarının hemen hemen hepsi belediye başkanlığımız döneminde yerine getirildi. Daha çok iş yapacağız. Biz bu şehre sevdalıyız” diye belirtti.

Bir buçuk saati aşkın konuşmasında zaman zaman belediye çalışmaları ile ilgili yapılan eleştirilere de cevap veren Başkan Ercan Çimen, “Vatandaşlarımızın görüşlerine açığız. Herkesin görüşünü dinleriz. Elbetteki doğru olanları alır uygularız. Yanlışımız varsa da bu yanlıştan dönmesini biliriz” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi