Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak yıllardır şehrimize bir acemi birliği kurulması amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve ilgili komutanları şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Akçay ;  ‘’ Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve Milletvekillerimiz tarafından açıklanan Gümüşhane’ye 200 kişilik komanda taburunun kurulması müjdesi hepimizi çok sevindirdi.Şehrimizin ekonomik yapısının büyümesi ve daha da gelişmesi için şehrimize bir acemi birliği kurulması amacıyla bizlerde yıllardır çalışmalar yürütüyoruz.Bu çalışmalarımızı15 Temmuz Hain Darbe Girişiminden sonra hükümetimiz tarafından alınan Büyük şehirlerdeki askeri birliklerin daha küçük olan illere taşınması kararı verilmesiyle daha da hızlandırmıştık.

Yürüttüğümüz bu çalışmalar kapsamında şehrimizde kurulmasını talep ettiğimiz acemi birliği için yeterli alanın ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeterli potansiyelin olduğunu gösteren parselasyon çalışmaları ve fizibilite raporlarımızı da ilgili bakanlıklarımıza sunmuştuk. Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Arif Çetin’in şehrimize yaptığı bu ziyarette bizlere söylemiş olduğu 200 Kişilik komanda taburunun önümüzde ki yıl içerisinde şehrimize kurulacağı müjdesi başta bizleri olmak üzere şehrimize bir askeri birlik kazandırılmasını bekleyen tüm halkımızı ziyadesiyle mutlu etmiştir.

 ‘BİR ŞEHİRDEKİ KURUM VE KURULUŞLAR, O ŞEHRİN GELİŞMESİNDE ÖNEMLİ BİR PAYA SAHİPTİR’

Bir şehirde ki kurum ve kuruluşlar o şehrin gelişmesinde çok önemli bir paya sahiptirler. Bundan yıllar önce şehrimize üniversite kazandırmak için göstermiş olduğumuz çabaya farklı farklı eleştiriler geliyor ve çabamızın boşa olduğunu söylüyorlardı. Ama şimdi ise üniversitemizin şehrimiz ekonomisine ve kültürel hayatına katmış olduğu katkıyı hepimiz görüyor ve faydalanıyoruz. Kurulacak olan askeri birliğimizin de şehrimize sağlayacağı katkıyı yıllar içerisinde hepimiz görecek ve tanık olacağız. Şehrimize bir askeri acemi birliği kurulması amacıyla vermiş yapmış olduğumuz çalışmalara ortak olarak  bu talebimizin ilgili mercilere iletilmesinde önemli bir rolü ve takipçisi olan başta Gümüşhane  Milletvekillerimiz Sayın  Hacı Osman Akgül ve Sayın Cihan Pektaş’a, Gümüşhane Valimiz  Sayın Okay Memiş’e,  Dönemin  Milli Savunma  Bakanı ve Gümüşhaneli hemşerimiz Sayın Fikri Işık ‘a teşekkür diyorum’’ diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi