Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Topal, Kemaliye Camisi önünde cuma namazının ardından yaptığı basın açıklamasında, Mısır'da Müslüman Kardeşler üyesi 9 gencin idam yoluyla haksız şekilde şehit edildiğini söyledi.Topal, 9 cesur yürekli gencin, Mısırlı annelerin, kadınların metanetli hüzünleri ve duaları eşliğinde şehit olduğunu ifade etti.

Mısır'da seçimle başa gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrildiği 2013 darbesinden bu yana yüzlerce kişinin idam cezasına çarptırıldığını vurgulayan Topal, şunları kaydetti:" Dün Mısır’da Müslüman Kardeşler üyesi 9 genç idam yoluyla haksız bir şekilde şehit edildi. Şubat ayını şehadet ayı olarak biliyoruz. Bunu Malcom X’den, Metin Yüksel’den, Hasan El-Benna’dan, İskilipli Atıf Hoca’dan, Şeyh Şamil’den, Hama’da, El-Halil’de şehit olanlardan beridir biliyoruz. Ama dün Şubat şehitlerine 9 cesur yürekli Mısırlı genç daha eklendi. Mısırlı annelerin, kadınların metanetli hüzünleri duaları eşliğinde…

Mısır’da seçimle başa gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin devrildiği 2013 darbesinden bu yana yüzlerce kişi idam cezasına çarptırılmıştır. İdama çarptırılanların çoğu Mursi’yi destekleyen Müslüman Kardeşler üyesi ve Müslüman Kardeşlerle bağlantısı olan Mısırlılardır.

Darbeci Sisi yönetimi kendisini 2034 yılına kadar devlet başkanı yapabilecek anayasal düzenleme ile uğraşmaktadır. Kendisine muhalif olan herkes için Mısır’ı açık cezaevini haline getirmiştir, getirmeye devam edecektir.

Bundan ötürü yapılan son infazlar gösterdi ki Darbeci Sisi’nin ölüm cezasını kullanması tam bir insan hakları krizi halini almıştır.  Verilen karar ve yapılan idam karşısında Avrupa, BM ve bir kısım İslam dünyası bu olaya karşı kör ve sağır kesilmiştir. Bu olaylar karşısında Batı ve destekçileri “insan hakları”nı ve “adalet”i unutmuşlardır. Çünkü onlar menfaatlerinden başka bir şey tanımamaktadırlar.

Bu mücahitlerin şehadete gülümseyerek gittiğini bütün dünya hayretle izledi. Çünkü şehadetin nasıl bir makam olduğunu dünya bilmiyor, bütün kâinatı yaratan Yüce Rabbe ulaşmak, adına âlemler yaratılan Hz. Rasulüllah’a kavuşmak ne demek anlayamazlar çünkü.

Anadolu Gençlik Derneği olarak biz yeryüzünde ezilen, sömürülen, yoksul ve yoksun bırakılan ve insanlarının oluk oluk kanı akıtılan tüm toplumların bütün bu zulümlere karşı ortak bir irade beyanıyla bir araya gelmesi gerektiğine inanıyoruz.

Biz bu coğrafyada Müslüman ya da gayrimüslim kimsenin saçının teline zarar gelmesin istiyoruz.Biz bu coğrafyada insanların hak ve hukukları gözetilmesi, kimseye ikinci sınıf muamele yapılmasın istiyoruz.Baskıcı totaliter rejimler Mısır’ı ve İslam coğrafyasını bir yere götürmez.
Mısır hem İslam coğrafyasında hem de dünyada idamlarla prestiji hızla aşağı düşmektedir.Suriye, Irak, Mısır, Yemen, Doğu Türkistan ve birçok İslam ülkesinde yaşanan sıkıntıların ardında ırkçı emperyalizm vardır.
İslam ülkeleri kendi içindeki insanları düşman kabul etmekte ama asıl İslam düşmanları olan ABD’yi, Batı’yı, Rusya’yı, İsrail’i stratejik dost ve müttefik kabul edebilmektedir. Medyada ve televizyonlarda asıl düşman olan Siyonizmin, Batı ve yandaşlarının çevirdiği oyunlar, yaptıkları zulümler anlatılmazken aynı dinin mensubu aynı camide namaz kılan insanları birbirine düşman yapmak için saatlerce programlar, konuşmalar yapılmaktadır.

Biz biliyoruz ki; Hakkı üstün tutan bir anlayışla yeni bir dünya kurulmadığı müddetçe bu zulümler ve idamlar engellenemeyecektir. İnsanlarımız kendi iktidarları için ucuz siyaset hesaplarıyla halkımızı kamplara ayırdığı müddetçe Müslümanlar tek yürek olamayacak ve zalimler zulümlerine devam edecektir.
Hayatlarını ve ölümlerini İslam’a adayan Mısırlı bu 9 genç mücahit ümit ediyoruz ki; inşallah mükâfatını da Livaül Hamd sancağının altında Efendimiz(sas) ile birlikte olarak alacaktır.
Arakan’dan Libya’ya, Suriye’den Yemen’e, Doğu Türkistan’a Mısır’a İslam dünyasında yaşanan acı olaylar bize İslam Birliği’nin ve kardeşlik hukukuna riayet etmenin önemini göstermektedir.
Müslümanların arasında çatışarak çözebilecekleri tek bir mesele yoktur. Müslüman ülkeler ve topluluklar mutlaka oturup konuşmalıdırlar. Hakkın üstün tutulduğu yeni bir dünya nizamı ancak Müslümanların birbirlerini dinlemeleriyle ve anlamalarıyla tesis edilebilir.
Cenabı Allah hepimize Hz. Resulullah’ın(sav) izinden yürümeyi, İslam Birliği için gayret etmeyi ve bu uğurda mücahede ederken emaneti teslim etmeyi nasip eylesin.
Rabbimiz şehitlerimize rahmet eylesin. Allah(cc), Peygamberler ve şehitler hürmetine O’nun hükmünün hakim olduğu adil bir dünyada yaşamayı bizlere nasip eylesin. 
İslam ülkeleri ve Müslüman topluluklar, hem İslam coğrafyasında hem de tüm dünyada barış ve huzurun birlikte hareket edebilecekleri bir zeminin oluşmasından gerçeğini görmelidirler.

Biz bu coğrafyada hak ve adalet ekseninde tüm farklılıklarımızla birlikte barış içerisinde yaşamak istiyoruz.
Mısır’daki idamlar durdurulmalıdır.
İnsan haklarına ve adil yargılamaya riayet edilmelidir.
Mısır da zulümler biran önce dinmeli başta Mursi olmak üzere bütün mazlum kardeşlerimiz zindanlardan çıkarılmalıdır. İslam coğrafyasıyla aralarındaki sıkıntıları gidermek yönünde adımlar atılmalıdır.
Anadolu Gençlik Derneği olarak bizler, İslam ülkeleri  liderlerinin, İslam İşbirliği Teşkilatının ve D8’in  bu konuda toplanıp kararlar alarak fiili adımlara dönüşmesini talep ediyoruz.
Bu zulümler bir gün muhakkak dinecek ve adil bir nizam tesis edilecektir.
Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.
Muhakkak ki akıbet muttakilerin olacaktır…
Katıldığınız için hepinizden Allah razı olsun. Allah’a emanet olun.

Editör: Haber Merkezi