İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonunun Olağan üstü Genel Kurulu yapılmadığından dolayı GÜDEF’in koltuğunda gözü olanlar zehir zemberek basın açıklamalarına karşı İstanbul’da bulunan Gümüşhane il ilçe ve köy dernekleri son noktayı koydu.

İstanbul Gümüşhaneliler Dernekler Federasyon yönetimi aldığı kararla federasyonun genel kurulunu ileri bir tarihe ertelendi.  Tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 virüs salgını nedeniyle İşişleri Bakanlığının yayınladığı genelge kapsamında genel kurul ertelendi.  Federasyonun da genel kurulu 2020’nin Ağustos ayında yapılacağı da açıklandı.

Bu Açıklamanın ardından  Gümüşhane’nin yerel ve Ulusal Haber Kanalı  ANINDA HABERLER  Ekibi olarak İstanbul’da bulunan Gümüşhane il , ilçe ve Köy Derkleri  delegeleri  ve üyeleri ile röportajlar yaparak İstanbul’da bulunan Gümüşhanelilerin görüş ve açıklamalarını derledik.

Dernekler Federasyonun Eski Başkanlarından ve Federasyonun koltuğunda gözü olan kişilerin Gümüşhane kamuoyunda Siyasi hayatı biten bir Siyasetçiyi arkalarına alarak İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonun kurulduğu günden bu güne kadar en Başarılı başkanı Vahit Olgun’a karşı başlatılan bir siyasi saldırıdır.

Önce tebrik edin Sonra Eleştirin!

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonun yaptığı faaliyetleri önce tebrik edin sonra eleştirin. İstanbul GÜDEF’in Yeni kapıda yaptığı Gümüşhane günlerinde yaptığı etkinliğe değinmeyeceğim. İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu 500 Öğrenciyi Gümüşhane’den alıp İstanbul’la getirecek 5 gün boyunca bu öğrencileri yemek ihtiyacını konaklama ihtiyacını İstanbul’un tarihi yerlerini gezdirecek ardından bu öğrencileri Çanakkale’ye getirip gezdiren bir Federasyon, Dernek, Vakıf gördünüz mü? Önce bu başarıyı tebrik edin sonra eleştirin.

Federasyon’da Siyasi Algı operasyonu

İstanbul’da bulunan Gümüşhanelilerin yaptığı açıklamalarda  “Gümüşhane’de 2 dönem Milletvekilliği yapan H. Osman Akgül, Federasyon Başkanı Vahit Olgun’un Federasyon Başkanı olmaması için Federasyon Başkanlığına siyasi algı olarak farklı farklı isimler çıkarsa da Federasyonun genel kurulunda milletvekilimizin çevirdiği zehir zem belek siyasi algı operasyonuna karşı Vahit Olgun tüm bu siyasi algılara karşı Federasyon Başkanlığını kazandı” şeklinde açıkladılar.

Konfederasyonun perde arkası

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonunun 2020 Tarihinin Ağustos ayında  yapılması  beklenen genel kurulunun yapılması beklenirken mevcut  Federasyon Başkanı Vahit Olgun’un yeniden başkan seçilmemesi için Anadolu yakasından Abdul Kerim Yıldız  Avrupa yakasından Özcan Özbey isimle seçime gidip oyları bölerek  Vahit olgun’un seçilmemesini sağlamak için  hazırlanan  zehir zem belek siyasi algı  operasyonudur. Vahit Olgun Federasyon Başkanı seçilirse genel kuruldan sonra kurulması planlanan Konfederasyon kurulduğunda Tahsin Söğüt Konfederasyon başkanı olamayacak.   Milletvekili Osman Akgül Vahit Olgun ile araları olmadığından  Vahit Olgun’u  Federasyon başkanlığından düşürmek için 2 Dönem Gümüşhane’nin Milletvekili olan H. Osman Akgül, Eski Federasyon Başkanı Tahsin Söğüt’e siyasi destekle  Federasyon  seçimlerinde  Abdul Kerim Yıldız’ı  Anadolu yakasından aday olması  Avrupa yakasından Özcan Özbey’i  aday göstererek Abdul Kerim Yıldız Federasyon Başkanı olacak  Ümraniye Gümüşhaneliler Derneğini kendi şahsı malı olarak kullanan  Tahsin Söğüt’e  Konfederasyon başkanı olmak için çalışılıyor.

Yıldız ve Özbey Kendinizi Kullandırmayın!

ANINDA HABERLER  Ekibi  İstanbul’daki  Gümüşhanelilerle yaptığı  röportajlarla Gümüşhanelilerin Sultanbeyli Dernek Başkanı Abdul Kerim Yıldız ve   Avcılar Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Özcan Özbey’e çağrıda bulundular. “ Sultanbeyli Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Abdul Kerim Yıldız ve Avcılar Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Özcan Özbey,  Gümüşhane’nin iki farklı evladıdır. Her iki Başkan da gerçekten ilimizin gerek İstanbul’da gerekse Gümüşhane ‘de sevilip sayılan kişilerdir.  Ancak Gümüşhane kamuoyunda ve protokolünde bu kadar sevilen kişiler Gümüşhane’den 2 Dönem Milletvekilliği yapan ve Gümüşhane’de siyasi hayatı biten H. Osman Akgül’ün kişisel kininden dolayı Vahit Olgun’u harcamaya kalmayın.  Bugün Gümüşhane’den 2 Dönem  Milletvekilliği yapan Osman Akgül  Gümüşhane’de sokağa çıksın  bakalım yanında kaç kişi olacak. Milletvekili Osman Akgül’ün Siyasi gücünün gölgesinde  Federasyon Eski Başkanlarından  Tahsin Söğüt’ün  federasyonu  ne hale düşürdüğünü  İstanbul’da yaşayan  Gümüşhaneliler  bilmektedir. Bu iki kişiye  güvenip de  Gümüşhanelilerin geleceği ile oynamaya kalmayın  gerçi buna da hiçbir Gümüşhaneli izin vermez” dediler.

Editör: Haber Merkezi