Gümüşhane’nin İkisu ve Şiran Karayolunun3 ve 5’inci kilometresinde etkili olan yağmur ve kar yağışlarisının etkisiyle dağ yamaçlarından kopan kaya parçaları güzergahtan geçen  sürücülere korkulu anlar yaşatıyor.

İkisu-Şiran Karayolunun özellikle 3 ile 5’inci kilometreleri arasındaki birçok bölümüne dev kayaların düştüğünü belirten vatandaşlar, yol güzergahında bulunan dev kayalıklarda büyük çatlaklar oluştuğunu ve bu durumun ileride olası bir büyük facianın yaşanabileceğine dikkat çekti.

Heyelanlı bölgedeki yamaçlardan anayola düşen kaya parçaları yüzünden zaman zaman çeşitli kazalar meydana gelirken, viraj noktasında bulunan ve sürücüler tarafından fark edilmeyen bölgede vatandaşlar özellikle hava karardığında ise endişe yaşadıklarından yakınıyor. Kaya düşmesi sonucu ulaşımda aksamalar yaşadıklarını dile getirip 'kelle koltukta' seyahat ettiklerini belirten yöre sakinleri, yağışların bol olduğu zamanlarda yaklaşık 20 metre yükseklikten kopan dev kaya parçaları yol ortasına düştüğünü ve yol güzergâhının onarılarak riskli kayaların bir an önce temizlenmesini istedi.

ccKarayolunda yapılan genişletme çalışmalarının ardından uzun yıllar geçmesine rağmen bu heyelanlı bölgede karayollarının herhangi bir tedbir alınmamasına tepki gösteren sürücüler ise, karayolları ekiplerinin üzücü bir kaza yaşanmadan kayma olan yerlerde tıraş yapmak veya çelik tel örmek suretiyle gerekli önlemlerin alınmasını ve yolun daha güvenilir bir hale getirilmesini istiyor.

Editör: Haber Merkezi