Şehit Necmettin Yılmaz, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinin Çiftçibaşı Köyünde Öğrencilerin karnelerini verdikten sonra yaz tatilini geçirmek için memleketi Gümüşhane’ye giderken  Tunceli  Pilimur yolunda PKK tarafından aracı yakılarak öldürülen Şehit Necmettin Yılmaz’ın  ölümünden sonra bölgeye giden  Gazeteci Salih Zengin’in  yaptığı araştırmalar sonunda  ve elde ettiği bulgulardan dolayı Şehit Necmettin Yılmaz’ın  Ölüm emrini PKK’ya Siverek’ten C.A  adlı kişinin  verdiği ve bu kişinin hakkında bir gizli tanık  Yargıya resmi ifadesini vererek Soruşturmanın seyrini değiştirdi.

Araştırmacı Gazeteci Salih Zengin Şehit Necmettin Yılmaz’ın ölümünden sonra yaptığı açıklamasında şöyle devam etti. “Necmettin Yılmaz’ın ölümünden Sonra benim bölgeye gitmemi Basın Mensubu Meslektaşlarım oldu. Necmettin Yılmaz köy okulunda görev yaptığını bildiğimden görsellerde gösterilen okulun farklı bir okul olduğundan şüphelendim ve olayı araştırmak için olay bölgesine gittim.  Yaptığım araştırma sonunda Şehit Necmettin Yılmaz’ın 16 Nisan Referandum Seçimlerinde Farklı bir okulda görevliyken vatandaşların Toplu oy kullanmak isteyince buna engel olmaya  çalışan Şehit Yılmaz,  herkes kurallar çerçevesinde oy kullanacak demesinin ardından  köylüler C.A’ya durumu bildirdiler  C.A Şehit Necmettin Yılmaz’a  bırak oy kullansınlar  demesinin ardından şehit Necmettin  Yılmaz, Seçim kurallarına göre herkes oy kullanacak.  Demesinin ardından Şehit Necmettin Yılmaz ile C.A’nın arasında çıkan sözlü tartışma devam etti. C.A’nın kardeşi ve akrabaları ve köylüleri Dağda Terörist olduğunu köy ve ilçe halkı konuşuyorlar ama bu konuştuklarınızı Savcılıkta da konuşun dediğimizde herkes geri adım atıyor. Şehide  bu saygısızlık yapılır mı  “ dedi.

GAZETECİ SALİH ZENGİN AŞİRET AĞALARINA SESLENDİ

Şehit Necmettin Yılmaz’ın Ölümünden Sonra yeniden Siverek ve Çiftiçibaşı köyünde Şehit Necmettin Yılmaz’ın emanetleri Öğrencileri ziyaret ederek Salih Zengin’in C.A adlı kişinin hakkında açılan davaya takipsizlik kararı verildi. Ancak davaya itiraz eden Gazeteci Zengin olaya yeni deliller ve tanıklar sunacağını açıkladı. Gazeteci Salih Zengin olayla ilgili şöyle konuştu. “Siverek halkı ile vatandaş olarak konuştuğumuzda herkes Şehit Necmettin Yılmaz’ın ölüm nedenini çok iyi biliyor. Ancak Bölgede halen Aşiret ağaları etkili olduğundan herkes Aşiret ağalarından korkusundan kimse bir şey konuşmuyor Gazeteci Zengin Aşiret Ağalarını seslenerek Bizim Siverek halkı içinden bir hain Necmettin Öğretmenin ölümüne sizler benim kadar iyi biliyorsunuz. Şanlıurfa’nın ve Siverek’in insanı içinde PKK ve hain barındırmaz. Sizden Hainin canını istemiyorum sizden İstediğim hainin Türk yargısına hesap vermesini istiyorum.  Ama siz bu olayı örtmeye çalışsanız da ben bu olayı kapatmayacağım.  Ben Siverek’e  gelirken ailemle davalaşarak geldim ve kefenimi giydim de geldim” dedi.

Editör: Haber Merkezi