Sabah saatlerinde Siverek ilçesinde Çiftçibaşı köyüne hareket eden Gazeteci Salih Zengin Şehit Necmettin Yılmaz ilk Öğretim okulunu Ziyaret ederek Şehit Necmettin Yılmaz’ın öğrencileri ile hasret giderdi. Gazeteci Zengin, yanında getirdiği Kırtasiye Hediyelerini Öğrencilere dağıtırken Şehidin öğrencileri Gazeteci zengine sarılarak biz Necmettin Öğretmenimizi çok özlüyoruz seslerini öğrenciler hep bir ağızdan Zengin’e söylediler.Özlemlerini gidermek içinde duvara astıkları resimle gideren ögrenciler onu hiç  unutmayacaklarınıda ifade ettiler.

Gazeteci Salih Zengin de öğrencilere hitaben, "Sizler şehit Necmettin Yılmaz, Öğretmenizin bizlere emanetlerisiniz. Biz Gümüşhaneliler olarak sonuna kadar sizin yanınızda olacağız. Her zaman desteklerimizle sizin okumanızı, vatana, millete yararlı insanlar olmanız için elimizden geleni yapacağız. Üniversiteyi kazandığınız taktirde ihtiyacı olanlara burs vereceğiz. Yeter ki okuyun ve memleketimize iyi insanlar olun" dedi. Öğrencilerde Zengin'e okuyacaklarına ve memleketlerini çok seveceklerine söz verdi.

Ziyaretiyle ilgili açıklamada bulunan Zengin, Şanlıurfa Siverek’in kendilerini için çok büyük bir anlam ifade etiğini belirterek, "Burada bizim Gümüşhaneli şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın görev yaptığı okul ve öğrencileri var. Burada eğitim gören öğrenciler devlet kademine girene kadar Gümüşhaneliler olarak, hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Sonuna kadar arkalarında olacağız, buradan üniversiteye kazanan ve maddi imkanları yetersiz olanlara Gümüşhaneli iş adamlarından burs almalarını sağlayacağız. Gümüşhane Haber Gazetesi olarak her yıl buradaki öğrencileri ziyaret edip, yanlarında olacağız. Biz bunu yaparken, gazetemiz adına değil, tüm Gümüşhaneliler adına gerçekleştireceğiz. Şehit öğretmenimizin vefa borcunu ödeyene kadarda, gerek Siverek’ten ve gerek de Çiftçibaşı köyünden bağımızı koparmayacağız" diye konuştu.

Ziyaretten çok memnun kalan öğrenciler, şehit öğretmenlerini hiç unutmadıklarını ve onun gösterdiği yolda vatana, millete yararlı insanlar olacaklarını onun  yolunda gideceklerini söylediler

Editör: Haber Merkezi