Sultanbeyli Belediyesi katkılarıyla Gümüşhane İli ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği Gümüşhane’nin Düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıl Şöleni Sultanbeyli Prof Dr Necmettin ERBAKAN kültür merkezinde yoğun katılım ve coşkuyla yapıldı.

Program öncesi kokteyl düzenlenerek katılımcılara ikram yapılırken, program GÜMÜŞDER Gençlik Kolları halk oyunları ekibinin folklor gösteri eşliğinde başladı. Tarihçi yazar Volkan Şenel, 101. yılında, Gümüşhane'nin ilk yıllarını ve kuruluşunu anlattı.Konuk sanatçı Hüseyin Kaya'nın memleket türküleri seslendirdi. Program  Dernek başkanı Abdulkerim YILDIZ, GÜDEF Genel Başkanı Vahit OLGUN, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin KESKİN ve İstanbul Milletvekili Osman BOYRAZ salonu hına hınç dolduran Gümüşhanelileri selamladılar.Program Karadeniz müziğinin sevilen sesi Grup İmera konseriyle sona erdi.

GÜMÜŞDER Başkanı Abdülkerim Yıldız, "Gümüşhane'miz 2 kez işgal altında kaldı. İşgal altında Ruslar ve Ermeniler tarafından baskı altında kaldı. Bugün kurtuluşun 101. yılını kutluyoruz. Bizler bize emanet edilen bu topraklara birlikte sahip çıkacağız.' Bizler atalarımızın bize emaneti olan Bu mirasa hep birlikte sahip çıkacağız. bu topraklar üzerinde yaşayan bütün insanlarla biriz, beraberiz, kardeşiz.   Biz, bir olduk, beraber olduk, kardeş olduk. Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet ilkesiyle hareket ettik, etmeye devam edeceğiz.dedi.Başkan YILDIZ “Sultanbeyli ilçemizde Gümüşhaneliler dernek yönetimimiz Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretlerinin “Esas olan Hizmettir, insan hizmet ettikçe himmete mazhar olur, izzet bulur; hem dünya hem de ahiret saadetine erişir” sözünü şiar edinerek hemşerilerimiz için özünde olan manevi değerlerin korunmasını sağlamak için manevi değerler seminerleri ve eğitimleri verirken, diğer taraf dan hemşerilerimizin kişisel gelişimlerini sağlamak, nitelikli bireyler olarak yetiştirmek için kişisel gelişim kursları,mesleki eğitim kursları düzenledik. Hemşerilerimizin kültürlü bireyler olarak şehir kültürüne katkı yapmalarını sağlıyoruz. Doğduğumuz coğrafyadan, atalarımızdan aldığımız  bu değerler ile bugün doyduğumuz sokağımıza, caddemize, mahallemize, ilçemize değer katmaktayız.dedi

YILDIZ konuşmasında; Dernek çalışmalarımızda en büyük destekçimiz siz hemşerilerimiz ve bugün de olduğu gibi Sultanbeyli Belediye Başkanımız Hüseyin KESKİN olmuştur. Siz hemşerilerimize ve Belediye Başkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Her daim hemşerilerinin yanında olan belediye başkanımız Hüseyin KESKİN e teşekkür ediyorum.ve vefalı olan Gümüşhaneliler de Belediye başkanımız Hüseyin KESKİN’e desteklerini devam ettireceklerini söyledi. Başkan YILDIZ programa katılım sağlayan tüm Gümüşhane dostlarına,sevdalılarına,dernek başkanlarına, hemşerilerine ve belediye başkanına teşekkür ediyoruz." Dedi.

Vatanımızda tekrar işgal yaşatmasın diyerek konuşmasına başlayan Vahit Olgun, "5 yıl bizimle birlikte koşup, çalışan herkese teşekkür ediyorum. Bizlere soruyorlar neden siyaset yapıyorsunuz? Bizlere bu salonu bu gece tahsis eden belediye başkanımız siyasetin eseridir. Bizlere desteğini esirgemeyen tek başkan Hüseyin Keskin'dir. Bugün Hüseyin Keskin kardeşimize destek vermeyip ne yapalım?" dedi. Konuşmasının devamında ülkenin birliği ve bekası için STK olarak desteğini esirgemeyeceklerine vurgu yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, hemşerilere gönderdiği video mesajında Gümüşhane'nin kurtuluşunun 101. yılını kutladı. Ayrıca programa katılamadığı için üzgün olduğunu belirterek, devletin bütünlüğü için hemşerilerinden desteklerini beklediğini belirtti.

Sultanbeyli Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Keskin, konuşmasında Sultanbeyli ilçemizin büyük problemlerini çözdüklerini yeni dönemde ekonomisiyle daha güçlü belediye ile sosyal belediyecilikte öncü olacaklarını söyledi. Dernek başkanı ve yönetimini çalışmalarından dolayı tebrik ederken, Gümüşhaneli hemşerilerinin kendisine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Programa İstanbul Milletvekili Osman BOYRAZ, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin KESKİN, GÜDEF Genel Başkanı Vahit OLGUN, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar ÇAĞLAR, Sultanbeyli Sivil Toplum Kuruluşları Platform Başkanı Mehmet Şefik ERDEN,SUGİAD Başkanı  Davut TAŞCI, GÜDEF Genel Başkan Yardımcıları; Tahsin TEKİNIRK, Mehmet Fatih ÇOBAN,Murat FİDAN,Emsal AKHAN, Akif KAYA,Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcıları Erkan DİNÇ  ve Zafer SÖĞÜTÇÜ; Sultanbeyli Meclis Üyesi Hüseyin GÜNER, Sancaktepe, Sultanbeyli Esnaf Kefalet Odası Başkanı Şenol ATA, Sultanbeyli Şoförler Odası Başkanı Sefa POLAT, Ümraniye Gümüşhaneliler Dernek GÜYAD Başkanı Tahsin SÖĞÜT, Ataşehir Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Ekrem ÇİÇEK,Üsküdar Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Ünal PEZÜK,Bağcılar Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Ali AĞAÇ, Beykoz Gümüşhaneliler Derneği Başkan V. Turan NAYİR,Şiran Dernekler Federasyonu  Gençlik Kolları Başkanı Burhan GÜL, Şiran Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Orhan CELEP, Sultanbeyli Trabzonlular Dernek Başkanı  Katip KILIÇ, Sultanbeyli Samsunlular Dernek Başkanı  Sunay AYDIN, Sultanbeyli Bayburtlular Dernek Başkanı  Adem YAKUT, Anadolu Yakası Trabzonlular Dernek Başkanı Alaattin AKSOY, Arzular Beldesi Derneği Başkanı Salih YEŞİL, Duymadık Köyü Derneği Başkanı Yunus ÇIRAK, Pehlivantaş Köyü Derneği Başkanı Bünyamin KAZ, Kale Köyü Derneği Başkanı Arif KAYA, Güzyurdu Köyü Derneği Başkanı İsa BULUT, Bindal Köyü Derneği Başkanı Uğur ESER, Belenli Köyü Derneği Başkanı Abdurrahman SEVEN, Sökmen Köyü Derneği Başkanı Mustafa TUYGUN, Bulak Köyü Derneği Başkanı Mustafa DEMİR, Deredolu Mahmatlı Beldesi Dernek  Başkanı Ramis ÜSTÜN, Oylumdere Köyü Derneği Başkanı Murat SOYSAL, Yeşilpınar Köyü Derneği Başkanı Alim İNCİ, Gültepe Köyü Dernek Başkanı Neşat COŞAR, Yeşilpınar Köyü Dernek Başkanı Alim İNCİ,Söğütlü Beldesi Dernek Başkanı Rasim KARA, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa KARA, Tarihçi Yazar Volkan ŞENEL,Okul Müdürleri; Adem ŞAHİN ve Muhammed ERGEN, Belediye Meclis Üyesi Adaylarından; Ömer Faruk KUMRU,Yılmaz ÖZ,Mahmut GÜNER,Halil İbrahim KÜÇÜK,Fatih KUMRU,Okan KAYA,Sümeyra KARABOĞA, Muhtar Adaylarından;Üzeyir AKHAN  (Abdurrahman Gazi Mah.),Orhan YAŞAROĞLU  (Mehmet Akif Mah.),Kenan COŞKUN  (Adil Mah.),Salih TÜYSÜZ  (Mehmet Akif Mah.),Hüseyin ÇETİN  (Turgut Reis Mah.),Murat TERZİ  (Battal Gazi Mah.),Sakine ABDİOĞLU  (Abdurrahman Gazi Mah.),Orhan BAHADIR  (Hasanpaşa Mah.), ile yoğun bir Gümüşhane hemşeriler katıldılar.

Editör: Haber Merkezi