İyi Parti Gümüşhane Milletvekilli Adayı Ali Ateş, seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kelkit'te ziyaretlerini sürdüren İlhan, tarım ve hayvancılık sektörlerinin İyi Parti iktidarı ile çağ atlayacağını savundu.

Ateş, Gümüşhane çiftçisinin çok büyük sorununun olduğunu belirterek, "Çiftçimizi bir kere bu sorunlardan kurtaracağız. Tarım sektörünü rekabet gücü yüksek bir yapıya kavuşturacağız. Tarımda modern işletmeciliğe dönüşümü sağlayacağız. Üretici birlikleri güçlendirilecek, çiftçi güçlendirilecek ve yüksek kalitede fide-fidan üretimi desteklenecek. Tarımsal destekler artırılacak. Hazine arazilerini kiralayan çiftçiler desteklerden yararlanacak. Çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum, yem ve fide gibi tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacak" diye konuştu.

'HAYVAN VARLIĞIMIZ AZALIYOR'

Kelkit, Köse ve Şiran bölgemizin bir zamanlar hayvancılık merkezi olduğunu hatırlatan İyi Partili Ali Ateş, "Şehrimizdeki büyük ve küçükbaş hayvan varlığı giderek azalıyor. Besicimiz, ahırında beslediği hayvanını kurban bayramlarında bile ederinde satamıyor. Kazandığı para, maliyetini ancak karşılıyor. İyi Parti iktidarında çok ciddi desteklemelerin sağlanacağı sektörler arasında hayvancılık da olacak. Hayvancılık yapan üreticilerimizin maliyetlerini aşağıya çekebilmek için ciddi teşvikler getirilecek. Üreticiyi üretime teşvik etmek ve hayvan varlığını artırmak amacıyla besicinin yol arkadaşı devlet olacak. Besiciye her türlü destek verilecek, ürettiğini pazarlayabilmesi için pazar olanakları sunulacak. Özetle İyi Parti'nin iktidarında çiftçinin de, besicinin de yüzü gülecek" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi