Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 98. Yılı, Atatürk’ün Çocuklara armağan ettiği ve Dünyada tek olan,  23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun.  

     MİLLİ EGEMENLİK

   Egemenlik hakkını, milletin adına kullanma yetkisi Türkiye Büyük Millet Meclisine aittir. Belli zümrelere, kişilere ait değildir. Milli Egemenliğin millete ait olduğu sistem cumhuriyettir.

  Türkiye Cumhuriyeti, Türk Milleti'nin egemenliğini kendi eliyle kullanmasından doğup gelişmiştir. Egemenliği milletinin elinden almak artık düşünülemez.

   Bir millet, varlığı ve hukuku için bütün kuvvetiyle, bütün fikri ve maddî güçleriyle alâkadar olmazsa, bir millet kendi kuvvetine dayanarak varlığını ve bağımsızlığını temin etmezse, ŞUNUN BUNUN OYUNCAĞI OLMADAN ASLA kurtulamaz.  

 ATATÜRK DİYOR Kİ;

 Millet, her türlü isteğini yerine getirme gücüne sahiptir. Milletin girişimlerinin önüne geçebilecek hiçbir kuvvet yoktur.”

    “Millî hayatımız, tarihimiz idare tarzımız, buna güzel bir delildir. Bu sebeple teşkilâtımızda millî güçlerin etken ve millî iradenin hâkim olması esası kabul edilmiştir.”  

     “Ulusal egemenliğin en önemli göstergelerinden biri meclis ve onu oluşturan demokratik seçimlerdir. Uluslar bu sayede kendi egemenliklerini oluşturabilirler.”

 Millî egemenlik, adaletin, eşitliğin, hürriyetin dayanağı ve milletin namusu, haysiyeti, şerefidir. Bu sebeple Atatürk, millî egemenlik prensibini devletin temel unsurlarından birisi haline getirmeye çalışmıştır.

 BUNDAN AMAÇ İSE; Siyasî, sosyal ve ekonomik yönden, yabancı etkilerden uzak, millî iradeden oluşmuş bir toplumun meydana gelmesini sağlamaktır.

    ATATÜRK, “Milli hâkimiyet öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar yok olur. Milletlerin esareti üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkûmdur.” Milli Egemenlik prensibinin gücünü ortaya koyarak, devlet hayatındaki önemini vurgulamıştır..22.04.2018

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.        

   Ali ATEŞ                                                                                                       İYİ PARTİ İL BAŞKANI        

Editör: Haber Merkezi