Türkiye’nin en büyük zenginliklerinden biri olan genç neslin siyasi hesaplar uğruna kaybolup gitmesine izin vermeyeceklerini kaydeden Yüksel; kamuya personel alımlarında uygulanmakta olan mülakat başta olmak üzere haksız ve hukuksuz yöntemlerin kaldırılacağını, ahlak ve maneviyatı yüksek bir gençlik için her türlü imkanın seferber edileceğini söyledi.

“Mülakat İle Kamuya Personel Alma Dönemi Sona Erecek”

Açıklamasına kamu personeli alımlarında uygulamakta olan yöntemlerin adaletsizliğine vurgu yaparak başlayan Gümüşhane Gençlik Kolları Başkanı Hasan Yüksel  “Gücü elinde bulunduranlar tarafından adalet kavramı göz önünde bulundurulmadan, pervasızca kullanılan mülakat uygulaması ciddi oranda haksızlıklara neden olmaktadır. Bu uygulama söylemde var olan ancak gerçekte göz ardı edilen ehliyet ve liyakat unsurlarını bertaraf etmek için kullanılmaktadır. Bu ve benzer nedenlerden ötürü gençlerimizin geleceğe dair kaygıları her geçen gün artıyor. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın da defalarca ifade ettiği gibi biz Yeniden Refah Partisi olarak gençlerimizin alın terinin, emeğinin siyasi çıkarlar uğruna kurban edilmesine asla göz yummayacağız. Yeniden Refah Partisi iktidarında adaletsizlik ve zulüm kaynağı olan mülakat uygulaması kaldırılacaktır. Mülakat ile kamuya personel alma dönemi sona erdirilecektir. KPSS’de belirlenen taban puanı alan memur adayları, kadro açan kurumlar arasından tercih ettikleri kurumlar tarafından, kurum çalışmalarını esas alan teknik bir yazılı sınava tabi tutulacaklar ve bu yazılı teknik sınavda alınan başarı puanına göre adaylar sıralanacaklardır. Dolayısı ile amcası, dayısı olanlar değil, sınavlarda başarılı olanlar yani  “hak edenler”  kamu personeli olacaklardır” şeklinde konuştu.

“Öğrenim Kredisinin Faizi Alınmayacak”

İktidar olmaları halinde öğrenim kredi faizlerinin de alınmayacağını hatırlatan Gençlik Kolları İl Başkanı Yüksel, “Anapara ödemesi ise gençlerimizin istihdamından 2 yıl sonra başlanacak. Öte yandan parti yetkililerimiz tarafından defaatle açıklandığı üzere gençlerimizin sorunlarına daha hızlı ve daha etkin çözüm oluşturmak için TBMM bünyesinde bir Gençlik Komisyonu kurulacak. Eğitimde teoriden çok pratiği önem vereceğiz. Gençlerimizin sanata ve kültüre yönelik ilgisini arttırmak ve onlara destek olmak için yalnızca sanat ve kültür etkinliklerinde kullanılmak üzere 1000 TL maddi yardımda bulunacağız” diye konuştu.

“Hastane Yolunun Mağdurlarındanız”

Gümüşhane gündeminden bir türlü düşmeyen hastane yolunda üniversite öğrencilerinin yaşadığı sorunlara da dikkat çeken Yüksel, “Her gün yüzlerce öğrencinin geçtiği yeni hastane ve KYK erkek yurdu yol güzergâhının bozuk olması, kaldırımların tamamlanmaması ve aydınlatmanın olmamasından dolayı arkadaşlarımız büyük sıkıntılar yaşadı. Dolmuş ücretlerinin pahalı olmasından dolayı çoğunlukla yürüyerek üniversiteye gittiğimiz için hastane personeli, hasta ve hasta yakınları kadar bizlerde bu çözümsüzlüğün mağduru durumundayız. Yetkili mercilerin bu sorunların çözümü noktasında gerekli adımları atmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi