Toplum Sağlığı Merkezi bahçesinde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Murat Kahraman, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ağar, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Vali Yardımcısı Kahraman, her yıl 24-30 Nisan arasında kutlanan Dünya Aşı Haftasının Türkiye’de 12. defa kutlandığını hatırlatarak, “Bir toplumu oluşturan en önemli unsurlardan birisi genç, sağlıklı ve dinamik bir nüfus yapısına sahip olmaktır. O anlamda hem genç insanlarımızın, çocuklarımızın zamanında aşılarının yapılması hem de bildiğiniz gibi konjonktür gereği ülkemize dışardan göçmenler gelmektedir. Bunların aşılarının sağlıklı bir şekilde takip edilmesi büyük önem arz etmektedir. Bende bir sağlık çalışanı eşi olmam nedeniyle, eşimin yapmış olduğu görevlerden dolayı aşı konusunda biraz tecrübe sahibi oldum” dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan ise Türkiye’de 13 hastalığa karşı bağışıklama programları çerçevesinde 13 aşı yapıldığını ve il genelinde de aynı programın yürütüldüğünü belirterek, “Şehrimizde bağışıklama oranlarımız yüzde 99,8’ler civarındadır. Çok az bir katılımsızlık söz konusudur. Bu konu ile ilgili olarak da aşı reddi olarak kabul edilen insanlar var. Bunlar ikna edilmeye çalışılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Hafta boyunca sağlık personelinin duyarlılığının artırılması sağlanacağını, bulaştırıcılık ve bulaştırma riski olduğundan Bahis Siteleri dolayı aşılanmaları sağlanacağını, 5 yaş altı nüfusun gözden geçirileceğini, eksik aşılarının tamamlatılacağını kaydeden Pehlivan, “Aynı zamanda okul çağında 1.ve 8. sınıftaki çocuklarımızın aşısız ve eksik aşıları varsa bunları tamamlatma cihetine gidilecektir. Ülkemizde bulunan göçmen nüfusun tamamıyla bağışıklamaları sağlanacak. Aşılıma olarak kayıt altına alınmaları sağlanacaktır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi