Gümüşhane Valisi Okay Memiş, göçük nedeniyle evlerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşların evlerine dönebileceğini söyledi.

AFAD tarafından oluşturulan komisyonun incelemelerini tamamladığını kaydeden Vali Memiş, “Vatandaşların bu günden itibaren konutlarına geçmesine müsaade ediyoruz. Artık konutlarına taşınabilir. Teknik heyetimizin yapmış olduğu çalışmaya göre binaların statiğinde herhangi bir sıkıntı, binaların oturumunda herhangi bir risk yok” dedi.

Vatandaşların gönül rahatlığıyla evlerine dönebileceğini belirten Vali Memiş, “İhate duvarları nedeniyle oluşmuş riski ortadan kaldırdık. Burada meydana gelen durum özel bir mülkiyette bulunan duvarın çökmesidir. Aslında afet kapsamında olmamakla birlikte inisiyatif kullanarak vatandaşlarımız mağdur olmasın diye bu olayı afet olarak değerlendirdik. AFAD’dan ödenek temin ederek riski ortadan kaldıracak maliyeti devlet olarak biz karşıladık. İhale yaparak sorunu çözümleyeceğiz” dedi.

Site Betebet çevresindeki diğer duvarlarda da aynı riskin varlığının tespit edildiğini ifade eden Vali Memiş, “Bu kapsamda biz oraları da kontrollü bir şekilde yıkıp yeniden yapacağız. Vatandaşlarımızın bu süreç içindeki giderlerini de bu ödenekten karşılayacağız” diye konuştu.

Gümüşhane’nin coğrafi yapısının dezavantajlar içerdiğine dikkat çeken Vali Okay Memiş, “Hala bu tip kayalıklarda yapılaşma söz konusu. Bu inşaatları daha dikkatli yapmak gerekiyor. Belediyenin bu konularda daha hassasiyetli davranması, ihata duvarlarını da projelendirmesi gerekiyor. Devlet bu tür durumlarda vatandaşını mağdur etmez ancak bu sıkıntıların olmaması için tedbirli olmak durumundayız. Devlet görevini yerine getirir ancak bu bina ve ihate duvarlarının mühendislik tekniklerine uygun olarak yapılması ve denetlenmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Göçüğün Yarasını Devlet Saracak

Öte yandan yapım hatasından dolayı meydana geldiği ifade edilen göçüğün yaralarının AFAD’a gelen 350 bin liralık ödenekten karşılanacağı, 25 Mayıs’a kadar bu ödeneğin kullanılacağı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi