Bugün de mübarek Miraç Kandilini idrak etmenin huzurunu yaşıyoruz. Miraç, Sevgili Peygamberimizin yaptığı mukaddes ve manevi bir yolculuktur. Miracın özünde; her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakârlık ve yüce mertebelere erişme vardır.

İnanıyoruz ki, bu kandil gecesi, manevi değerlerimizin ve müminler arasında kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesine vesile olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek Miraç Kandilinin; insanlığın hidayetine, dünyada adalet, huzur ve barışın teminine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diler;bütün İslam Âleminin kandilini tebrik ederiz.

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

“Egemenlik kayıtsız şartsız Casinomaxi milletindir.” sözünü şiar edinen; milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 97. yılını idrak ediyoruz. Yetkisini yalnızca milletimizden alan Gazi Meclisimiz, 97 yıl önceki ruhla devletimiz ve milletimiz için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

23 Nisan demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin öneminin en bariz göstergesidir. Bu önemli günün çocuklarımıza armağan edilmesi; Türkiye'nin geleceği çocuklarımıza ve gençlerimize olan güveni göstermektedir. Ülkemizin teminatı çocuklarımız, geçmişten aldıkları güçle geleceği şekillendirecek; daha müreffeh bir Türkiye'nin ve barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle: Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal'i, Kurtuluş Savaşı’mızı sevk ve idare eden ilk meclisimizdeki milletvekillerini, bütünŞehit ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; dünya çocuklarının bayramını kutluyoruz

Editör: Haber Merkezi