Gümüşhane ile ilgili her türlü etkinliğe katılım göstermesi, şehir ve kurumlar ile iyi ilişkiler geliştirme noktasındaki tutumuyla takdir kazanan Zeybek, Gümüşhane turizminin giriş kapısı olarak nitelenen Zigana Dağı ve Limni gölünde inceleme ziyareti gerçekleştirdi.

İlk olarak Zigana Dağı Gümüşkayak tesisleri ve lokanta işletmeleri hakkında yetkililerden bilgi alan rektör Zeybek daha sonra beraberindekiler ile birlikte Limni Gölü Tabiat Parkını gezdi. Burada işletmeci Murat Eroğlu’ndan gölün oluşumu, ziyaretçi sayısı, turizm potansiyeli, yol güzergahları, orman yapısı ile ilgili veriler toplayan Zeybek, göl ve çevresini gezdi.

Gölün oluşumu hakkında bilimsel çalışma yapılacağını, yaptıkları incelemenin bir yüzeysel inceleme olduğunu belirten Zeybek, ilerleyen günlerde hali hazırda karla kaplı coğrafyadan karın kalkması ile birlikte teknik çalışmanın yapılacağını ve bilimsel araştırmalar sonucu net verilerin elde edileceğini söyledi.

İnceleme sonrası işletme tarafından tutulan hatır defterine de düşüncelerini kaydeden Prof. Dr. Zeybek, başta Limni Gölü olmak üzere Zigana Dağı coğrafyasının cennet Türkiye’nin nadir köşelerinden biri olduğunu yazdı.

Yazısında, Limni Gölü’nün çevresini saran Sarıçam, Ladin ve Köknarlardan oluşmuş ormanda, yeşil ile bir yarışa girdiğini ifade eden Zeybek, “Bu güzel gölümüze ulaşmayı sınırlandıran yol problemi çözülmeye başlamış. Bu sevindirici bir gelişme. Tesisleşme eksiği de bir an Casino Siteleri önce tamamlanmalıdır. Gerek ulaşımda gerekse tesisleşme ve altyapı ile ilgili müdahalelerde bilimsel altyapıya sahip sürdürülebilir bir planlama ihmal edilmemelidir. Unutulmamalıdır ki Limni Gölünün gelecek nesillerinde görme hakkı vardır. Tüm işletme ve ziyaretçilerin gölün geleceğe taşınması, korunması noktasında hassasiyet göstermesini diliyorum” dedi.

Gümüşhane Üniversitesine ait iki adet midibüs ile düzenlenen inceleme gezisinin ardından Prof.Dr. Zeybek ve beraberindekiler toplu fotoğraf çektirerek Zigana Köyü güzergâhından dönüş yaptı.

Editör: Haber Merkezi