Mehter gösterileriyle başlayan, “Burası Gümüşhane” ve “Gümüşhane İçin Söyle 1” tanıtım filmlerinin izlettirilmesi ile devam eden programda konuşan Vali Okay Memiş, Gümüşhane’nin çok önemli turizm potansiyeli olduğunu fakat şimdilik bu potansiyelin en iyi tezahürünün Karaca Mağarasında olduğunu söyledi.

Zigana’nın şehrin turizm kapısı olduğunu dile getiren Vali Memiş, “Zigana ortak bir değer. Sadece Gümüşhane’nin değil, Doğu Karadenizin de çok önemli bir destinasyonu. Doğu Karadeniz’in en önemli 2 önemli turizm destinasyonu Uzungöl ve Ayder Yaylası. Biz Zigana ve Limni Gölüyle beraber o iki destinasyonu aynı çatı altında toplamış olacağız” diye konuştu.

Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan tarihi Süleymaniye mahallesinin Türkiye’de ki en önemli hoşgörü merkezlerinin üçüncüsü olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Mardin ve Hatay’dan sonra Gümüşhane’de ki Süleymaniye mahallesi en önemli hoşgörü merkezlerinden birisi. Neden? Çünkü 100 yıl önce Müslüman Türkler ile gayrimüslim Fenomenbet Rum ve Ermenilerin barış, huzur içerisinde yaşadığı bir yerleşke” ifadelerini kullandı.

Programa Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Faruk Akıncı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, GTSO Başkanı İsmail Akçay, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, turizm sektöründe faaliyet gösteren işadamları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi