Gümüşhane İyi Parti milletvekili aday adayı olan ve aslen Gümüşhane’nin Şiran ilçesinin İncedere (Tamara) köyünden olan Serkan Kaya, İstanbul’da doğmuş ve orada yetişmiştir. Her ne kadar İstanbul’da doğup büyümüş olsa da hiçbir zaman memleketi Gümüşhane’den kopmamış, gönül bağını her daim dipdiri tutmuş ve bunu her fırsatta da dile getirmiştir. 20 yıldır Gümüşhane’deki çeşitli birçok sivil toplum kuruluşlarının bünyesinde yer alan Kaya, şu anda kurucusu olduğu ŞİDEF (Şiran Dernekler Federasyonu)’in genel başkanlığını yapmakla birlikte Trabzonspor genel kurul üyesi olarak da öne çıkmaktadır. Aynı zamanda inşaat mühendisi olan Serkan Kaya, İstanbul Esenyurt’ta kurucusu olduğu “Gümüş Proje Mühendislik ve Mimarlık” firmasında Proje-taahhüt ve riskli yapı analizi ile üst yapı hizmetleri alanında faaliyet göstermektedir.

            Henüz 38 yaşında olan Kaya dürüstlük, adalet ve vefa gibi kavramları kendisine düstur edinmiş ve yaptığı her işte bu ilkelere de bağlı kalmayı başarmıştır. 20 yıllık tecrübesi ilegenç ve dinamik yapısının getirmiş olduğu yenilikçi bakış açısını birleştirerek bütün enerjisini Gümüşhane’yi daha da geliştirmek için harcamayı göze almış ve bunu siyaset odaklı olmaktan çok bir gönül meselesi haline getirmiştir. Kibir ve egodan yoksun bir şekilde Gümüşhane’yi daha üst seviyelere taşımak adına istişarenin önemine vurgu yapan Kaya, siyasetin kutuplaştırıcı dilini Gümüşhane ölçeğinde bitirmek istediğini, gerekirse bütün partilerle işbirliği yapabileceğini ve herkesin ayağına gidebileceğini vurgulayarak halkın da gönlünü kazanmayı başarmıştır. Eleştirilere de her daim açık olduğunu belirten genç mühendis, memlekette ölümden başka her şeye bir çözüm bulunabileceğini, bunun için insanların sadece istekli olmaları gerektiğini kaydetmiştir.

Ülkece zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde, birleşmenin ve bir olmanın önemine değinerek, milletvekilliği görevinin bir hizmet işi olduğunu vurgulayan Kaya, gönül köprülerini yıktıktan sonra yapılan hiçbir köprünün kâr etmeyeceğini belirterek, insanların gönül merkezine girmeyi hedeflediğini ve bunu yaparken de gayet açık ve şeffaf bir şekilde hareket edeceğini belirtmiştir. Kurucusu olduğu ŞİDEF her ne kadar sadece Şiranlıları ilgilendiriyor gibi görünse deGümüşhane’nin kendisi için ayrı bir sevda olduğunu belirten Kaya, 6 ilçesiyle birlikte Gümüşhane’yi ayrımsız bir şekilde sevdiğini ve bir rol model oluşturarak bütün şehri geliştirmeye kararlı olduğunu ifade etmiştir.

Ardında tıpkı babası gibi hayırlı bir iz bırakmak istediğini belirten Kaya, bu uğurda her şeyi yapabileceğini ve memleketi Gümüşhane’yi daha iyi hale getirmek için var gücüyle çalışacağının sinyallerini şu ana kadar yapmış olduğu faaliyetlerle göstermiştir. Ülkemizin Kaya gibi genç, dinamik, vatan ve millet sevdalısı gönüllere her zaman ihtiyacı olmuş ve olacaktır. Gümüşhane halkının da sevip saydığı bu değerli insanın milletvekili olarak seçildiğinde, mecliste halkını en iyi şekilde temsil edeceğine, hem kendi memleketine hem de ülkemize büyük katkılar sağlayacağına hiç şüphe yoktur.

           

Editör: Haber Merkezi