İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonunun her yıl düzenlediği geleneksel İftar yemeğinde İstanbul’da yaşayan 1.300 Gümüşhaneli bir araya geldi.  Gümüşhane Dernekler Federasyon Genel Başkanı Tahsin Söğüt, “ İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonumuzun geleneksel olarak her yıl düzenlediği İftar yemeğine daha çok Gümüşhaneli hemşerilerimizi bir araya getirmek için mesaj değil herkesi telefonla arayarak bizzat davet ettik,  Davetimize katılan tüm Gümüşhaneli hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ümraniye Nikah Sarayında yapılan geleneksel İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonun İftar programı Kuran-i-Kerim okunmasıyla başladı. 800 kişilik Nikah salonu dolarken salonun dışında 400 kişilik alanda ek  masalar kondu ek masalarda dolunca 100-150 kişide ayakta iftarlarını açmak zorunda kaldı.

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonunun Geleneksel İftar yemeğine katılan bürokratlardan Ev sahibi Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İstanbul Gümüşhane Sanayici iş adamları Derneğinin Genel Başkanı Prof.Dr. Kenan Aydın, Öz tiryakiler genel Müdürü ve Gümüşhane’nin sevilen ismi Yüksel Yalçın, Gümüşhaneli iş adamları, Ümraniye Belediye Başkan yardımcıları ve kurum Müdürleri, İstanbul’da bulunan Gümüşhane İl, İlçe ve Köy Dernek Başkanları ve vatandaşlar katıldılar.

İftar Programının ardından  Ümraniye Belediyesinin   Ümraniye Meydanında bulunan İl Derneklerinin stantlarını gezerek Gümüşhane  Derneğinin standında çay kahve muhabbetiyle devam edildi.  Gümüşhane Dernekler Federasyon Başkanı Tahsin Söğüt, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Davetlilerle bir süre sohbetin ardından dağıldılar.  

Editör: Haber Merkezi