Keyvenim Restoran’da gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Ercan Çimen, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahri Bayram, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç, GTSO Başkanı İsmail Akçay, DOKA Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Serkan Atabaş, yüklenici uluslararası firmanın uzmanı ve takım lideri Maximillian Foedinger, DOKA yetkilileri ve proje ortakları katıldı.

Moderatörlüğünü Maximillian Foedinger’in yaptığı toplantıda, DOKA Uzmanı Oğuzhan Şatır ve Buğra Barlas’ın sunumlarının ardından yaptığı konuşmada, bu projeyle Gümüşhane ekonomisine yaklaşık olarak 30 milyon TL’lik bir katkı sağlanacağını dile getiren Vali Memiş, “Bu projeyi çok önemsiyoruz. Özellikle, dönemin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, şimdiki Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık Bey’e teşekkür etmek isterim. Çünkü bu projenin Gümüşhane’ye kazandırılmasında kendisinin emeği ve talimatları büyüktür. Ben de kendisiyle birlikte çalışırken bu projeden bilgim vardı. Şu anki Sayın Bakanımıza, bütün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çalışanlarına, İl Müdürümüze, DOKA’nın Sayın Genel Sekreterine, ekibine ve müteahhit firmaya teşekkür ederiz” dedi.

Özellikle pestil-köme sektörünün Gümüşhane için önemli bir sektör olduğunu hatırlatan Vali Memiş, “20-30 yıl önce sahille bağlantısı 4-6 saat olan Gümüşhane, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde son yıllarda yapılan büyük yatırımlarla ulaşılabilir bir il. Artık sahile 50 dk. mesafedeyiz. Avrupa’nın en uzun dünyanın en uzun 2. tüneli olan Yeni Zigana Tüneli tamamlandığında İŞGEM sahile, dolayısıyla da pazara yarım saat mesafede olacak. Aslında projenin yerinin doğru olmadığını düşünüyordum ancak çok büyük mesafe alınmış ve geri dönüldüğünde projenin iptal olma ihtimali vardı. Onun için mevcut yerinde devam ettik. Bana göre bu tür projelerin OSB’lerde olmasında daha büyük yarar var. Ama diğer taraftan Gümüşhane OSB’nin de Torul istikametinde olmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Vali Memiş’in konuşmasının ardından toplantı, proje ortakları tarafından Gümüşhane İŞGEM Kuruluş Protokolü’nün imzalanması, hatıra fotoğrafı çektirilmesi ve iftar programıyla sona erdi.

Editör: Haber Merkezi