Gümüşhanespor Teknik direktörü Ziya Doğan, yarın sahalarında oynayacakları Samsunspor maçı öncesi Kulübün Tekke köyünde bulunan tesislerinde kulüp basın sözcüsü Hayati Yalçın’la birlikte haftalık olağan basın toplantısı düzenledi. Toplantıda önemli mesajlar veren Doğan Gümüşhanespor Camiasını uyarıp taraftarların maçlarda centilmenlik içerisinde daha uyanık olup harekete geçmelerini istedi. Göreve geldiğinden bugüne çokta fazla bir şeyin değişmediğine dikkat çeken Doğan “Geldiğim günden bugüne ne değişti. Üzülerek söylüyorum ki çok şey değişti diyemem. Sadece futbol takımımız değişti. Geçen seneye göre tam bir kolej takımı oluşturduk. Tam disiplinli çok iyi çalışan sorumluluk sahibi oyuncular aldık” dedi.

“Çok ağır gidiyoruz”

Kulüp olarak halen çok eksiklerinin olduğunun altını çizen Doğan “ Tabi kulüp olarak çok eksiklerimiz var. Bunlar bir günde olacak iş değil. Ama yıpranıyoruz. İşleyiş olarak ağır gidiyoruz. Buna rağmen bir taraftan yapılanma bir taraftan bir düzen kurmak derken diğer taraftan lig başladı ve yarışın içinde olduk. Geçen 7 aylık bir süre içerisinde henüz 2 gün izin yapmadım. Yani başlı başına sırt sırta verdik ama halen daha ufak tefek şeyler beni gerçekten üzüyor. Futbol takımında olmazsa olmazlar vardır. Peki bunlar kimin kabahati? Bu birilerinin kabahati değil belki ama, camia olarak yola çıktığımızda hep şunu söyledik. KURUMSALLAŞACAĞIZ. Ne kadar yol kat ettik? Yüzde 10-15 . İşte bir taraftan yarışın içerisinde diğer taraftan da profesyonel takımın kurulması için yönetimimizle beraber çalışmalar içerisindeyiz. İşleyiş ağır gidiyor ama karamsar değiliz ”dedi.

“Herkesle yarışırız ama adalet istiyoruz”

Geçtiğimiz hafta oynanan Bayrampaşa maçına da değinen Doğan “Geçen haftaki maça değinmek gerekirse transferin son dönemlerinde bazı oyuncular aldık. Özelikle Yunus Emre ve Fatih Kamacı önemli oyuncular. Yunus Başakşehirin genç takımında çıkmış, Fatih ise Karabük’ten idman eksiği olarak geldi buraya. Çünkü orada bir belirsizlik vardı. Bunlar iyi oyunculardı Fakat geçen hafta bunlardan faydalanamadık. Bunun yanı sıra 4- 5 oyuncunun lisansını yetiştiremedik. Şimdilik bunların hepsini hallettik. İdman eksiği olan oyuncular inanın bizimle çalışmaya geldiği zaman aradaki fark çok fark ediliyor. Biz iyi çalıştık ama sonradan katılanlar bize uyum sağlamakta zorlanıyor. Burada birde yüksek rakıma gelmenin de etkisi var. Ama artık lig başladı ve çok önemli bir maça çıkıyoruz. Bende tabiî ki bir an önce onları yetiştirmek için mücadele ediyorum. Bayrampaşa maçında ilk yarıda pozisyon anlamında biz öndeydik. Yüksek rakımdan nemli havaya gidip 33 derecede mücadele vermek çok kolay değildi. Ama takımımın oyunundan memnunum. Sadece gol yollarındaki beceride eksiğimiz var. Üzülerek söylüyorum ilk haftadan hakemle ilgili konuşmak istemiyorum. Ama kalenin içerisinden çıkan üstelik ellen çıkan bir top vardı. Eh işte buyurun dakika bir gol bir. Biz herkesle yarışırız ama adalet istiyoruz ”ifadelerini kullandı.

“Herkese şirin görünmek zorunda değiliz”

Gümüşhanespor camiasının bir bütün halinde harekete geçmeleri konusunda uyarılarda bulunan Teknik Patron Ziya Doğan “Artık camia olarak bazı şeyleri hissetmeliyiz ve önlem almalıyız. Olsun biz insan hatası diyoruz ama gözünün önünde. Rakip takımın oyuncusu maçtan sonra benim oyuncuma elle çıkardığını ifade etti. Ama hakem görmemiş. Biz evet çok centilmeniz çok centilmen davranalım ama güçlü bir camia olduğumuzu hissedelim. Rehavete kapılmayalım ama herkese de şirin görünmek zorunda değiliz. Evet centilmenlik Gümüşhanelinin ruhunda olmalı ama bunu gevşetmek için atmosferi düşürtmek için kulanmamalıyız. Bu rakiplerinde ekmeğine yağ sürer. Bizim taraftarımızın net olarak centilmenlik görüntüsünü uygulamaları çok doğru; ama maçın tansiyonunu çok fazla düşürmek ev sahibi için iyi değildir. Centilmenlik ölçüsünde her şeyi yapalım. Bizim burada en önemli gücümüz taraftarımız. Bu taraftar burada takımını sonuna kadar desteklemeli.   Çok kolay değil 5 maç üst üste oynamayan oyunculardan kurulmuş bir takıma sahibiz ”dedi.

Dost hep acı söyler

Gümüşhane şehrinin bir sessizliğe büründüğünün altını çizen Doğan “Samsun medyasını takıp ediyorum sanki ligin son maçı gibi müthiş bir final havasında buraya geliyorlar. Ama bizim şehrin üzeri sanki bir ölü toprak gibi. Ben bunu anlamakta zorlanıyorum. Dost hep acı söyler. Profesyonel olduğumuzu unutmayalım. Her şeyin avantajını kullanmalıyız. Rakiplerimiz nasıl kullanıyorsa. Bunun için zor bir maç olacak. İyi oyunculardan kurulu. Ama benim takımımda takım ruhunu iyi uygulamaya aday bir takım. Hiç kimse kusura bakmasın önemli yerler görmüş bir hemşehriniz olarak benim heyecanımın yarısını bu şehirde göremedim. Lafta güzel. Gecemizi gündüzümüze kattık. Bunları anlatmak zorundayım. Halen kağnı arabası gibi yürüdüğü zaman ben üzülüyorum. Belki ben burada birileri eleştiriyor gibi görünüyorum ama bu yapıyı harekete geçirmek için bunları söylüyorum. Bir güvensizlik var. Başarmakta en önemli faktörü sadece yönetimiyle, futbolcusuyla ,antrenörüyle olmaz, camia bütünüyle inanmalıdır. Ben çok önemli mesajlar verdiğime inanıyorum. Uykuyla bu iş olmaz. Yani kenarından, köşesinden, ucundan tutmakla bu iş olmaz. Bir bütünleşmeyi sağlamak zorundayız. İddia ediyorum şundaki ortamdan dolayı benim futbolcumun motivasyonu , Samsun futbolcusunun yarısı bile değil. Ama iki gün içerisinde biz onların üstünde motive ederiz.

“Hiç bir mazerete sığınmayacağız”

Takımda Samsunspor maçı öncesi bir oyuncusunun sakat olduğunu aktaran Doğan” Defansif anlamda orta sahanın yükünü taşıyan Faruk Öcal doktorlarımızın söylemesine göre 3 hafta oynayamayacak. Bağlarında bir zedelenme oluştu. Bunun haricinde önemli bir sakatımız yok. Biz 11 kişiyle hiçbir mazerete sığınmadan sahaya çıkacağız ”diyerek sözlerini noktaladı..

Editör: Haber Merkezi