Gümüşhanespor taraftarlarından yapılan açıklamada:'' Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 5'nci kez çirkin ve kötü tezahürattan dolayı Şanlıurfaspor, evindeki maçta seyircisiz oynama cezası almıştı.22 Nisan Pazar günü oynanacak olan Şanlıurfaspor-Gümüşhanespor maçı için Gümüşhane'den maça gelmek için haazırlıkm yapan ,uçak bileti alan, otobüs kiralayan, taraftarları hayal kırıklığına uğratan Şanlıurfa İl Güvenlik Kurulu kararı sonucu Gümüşhanespor taraftarına yasak getirilmiştir.

İkişehir insanı arasında hiç bir husumet, olumsuz yokken neye dayanılarak alındığı belli olmayan bu karar hala tartışılmaktadır.

Şanlıurfa gibi büyükşehirin güvenliğinden sorumlu olanlar, kimin, neyin baskısıda kalarak bu kararı aldı, bilmiyoruz ama 250-300 kişinin güvenliğini sağlayamayız demek ayaıp ötesi bir karardır.

Şimdi, 10 Mayıs Perşembe günü Play Off 1.Tur 1. Maçı oynanacak olan Şanlıurfa'da, Şanlıurfaspor ile Gümüşhanespor arasında bu maçta belki 15-20 bin Şanlıurfa taraftarı olacak.

Şimdiden soruyoruz,güvenlikten sorumlu kişilere? Bu maça Gümüşhaneli tarafyarlar gelebilir diyebilecek misiniz?Gelebilir diyecekseniz ilk maçta neden yasak konuldu sorusuna nasıl cevap verecekseniz?İlk maçta sırf seyirci avantajı olmasın diye konduğunda kesinlikle inandığımız yasak kararı bu maçta da uygulamalısınız aksi takdirde kendinizle çelişirsiniz.
Gümüşhaneliler,Gümüşhaneye gelen her takım tarftarını baş tacı etmiş, mağlup olduğu maçlarda rakiplerini alkışlamayı bilmiştir; ama kendisine haketmediği şekilde davranılmasına ve yasak getirilmesine de mutlaka karşılığı olacaktır.Pazartesi günüde Gümüşhane'de maç var.O zaman da Gümüşhane'de İl Güvenlik Kurulu gerekeni yapacaktır. Bu böyle biline...''denildi.

Editör: Haber Merkezi