Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat Timleri, 14- 17 Haziran tarihleri arasında Mazgirt İlçesi Şişik Ormanları bölgesinde PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon düzenledi. Büyük bir gizlilik içinde gerçekleştirilen operasyonda 3 ayrı Jandarma Özel Harekat Timi, farklı bölgelerde sızma harekatı ile Şişik Ormanları'na girdi. Burada bulunan teröristler çembere alınarak operasyon başlatıldı. Çıkan çatışmada örgütün Mazgirt sorumlusu olduğu belirtilen 'Kemal' kod adlı Ercan Ateş öldürüldü.

ÇOK SAYIDA EYLEME KATILMIŞ

Öldürülen Ateş'in örgüte 2004 yılında katıldığı ve İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler turuncu listesinde bulunduğu belirtildi. Terörist Ercan Ateş'in bugüne kadar aralarında 21 Mayıs 2014 günü Tunceli- Sütlüce karayolunda İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un saniyelerle kurtulduğu makam aracına yönelik saldırısının da bulunduğu bir çok eyleme katıldığı belirlendi.

Tunceli Valiliği, öldürülen Mazgirt sorumlusu Ercan Ateş'in basına dağıttığı fotoğraflarından birinin üzerine 'Alman askeri kamuflajı' notu düştü.

Editör: Haber Merkezi