İstanbul Adalet Sarayı’nın C Kapısını önünde bir basın açıklaması yapıldı, yapılan basın açıklamasını İstanbul CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Deniz Güneş okudu. CHP’li vekiller Sezgin Tanrıkulu ile Mahmut Tanal’da basın açıklamasına destek verdi.

Basın Açıklamasında Ne Söylendi?

Yapılan açıklamada Avukat Deniz Güneş, "Hep savunduğumuz gibi alt yapısı olmayan ve meşru hukuk düzeni tarafından kabul edilemeyecek KHK ile toplumsal sorunların çözülemeyeceği aşikardır. Bu tür düzenlemeler iktidarı bile kendi içinde çelişkilere düşürdüğü son çıkan KHK'lar ile gözlenmektedir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da eleştirildiği açıklamada, polisin eline yargısız infaz talimati verildiğini öne süren Güneş, Türkiye’de adalet ve yargı sisteminin açıkça çöktüğünü ifade etti.

Güneş, yapılan basın açıklamasının devamında ise "Siyasi bir davada, Ahmet Şık'ın savunması siyasi bulunarak savunma hakkı gasp edilmiştir. Şık'ın savunmasının yaptırılmaması bu hukuksuz yargılamanın uzatılmaya çalışılmasının son çabalarıdır. Mahkemelerde dinlenmese de biz buradan derdimizi anlatmaya devam edeceğiz. Nasıl ki, 267 gün boyunca Bylock kulanıcısı olmadığını defalarca beyan etmesine ve bilirkişi raporlarıyla kanıtlamasına rağmen içeride tutulan Emre İper özgürlüğüne kavuşmuş. İçerideki arkadaşlarımız da yanımıza gelecek ve bu haksız ve hukuksuz geçen sürenin de hesabı sorulacaktır" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi