Şehit Kıdemli Deniz Üsteğmen Arif Ekmekçi’nin adının verildiği lojistik destek gemisinin denize indirilme töreni dün Tuzla Selah Tersanesi’nde yapıldı. Törene, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Sayın Fikri Işık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, ve şehit Kıdemli Deniz Üsteğmen Arif Ekmekçi’nin annesi Kadın Ekmekçi katıldı.

Törende destek gemisi, misinası Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın eşi Şule Akar ile şehidin annesi Kadın Ekmekçi tarafından kesilerek denize indirildi.

Törende konuşan Yıldırım özetle şunları söyledi: “Bu milletin gördüğü belki de en büyük ihanet olan 15 Temmuz darbe girişimine ‘kontrollü darbe’ demek, bu milletin hissiyatıyla adeta alay etmektir. Milletimizin şehir şehir, meydan meydan verdiği o destansı özgürlük mücadelesine halel getirmek, leke sürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi olmamalıdır. Yollarda adalet aramak olabilir ama önce adil olacağız, milletin canıyla bedel ödediği 15 Temmuz zaferine ‘kontrollü darbe’ demekten vazgeçeceğiz. Adaletin yeri Meclis’tir, yollar değildir. ”dedi.

Editör: Haber Merkezi