Kaza sonucu iki vagon raydan çıkarak üst geçide çarptı, üst geçit trenin üzerine devrildi. Kaza sonucu 1'i makinist 7 kişi öldü, 3'ü ağır olmak üzere 46 kişi yaralandı. Ankara-Konya 06.30 seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, banliyö treniyle çarpışarak raylardan çıkarak üst geçide çarptı. Kaza sonucu 2 vagon devrilirken, üst geçit de trenin üzerine çöktü. Ankara'da Yüksek Hızlı Tren'in karıştığı kazada yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuluyor. Ankara'da Yüksek Hızlı Tren'in karıştığı kazada yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuluyor. Marşandiz istasyonunun kısa süre önce Ulaştırma Bakanlığı tarafından yenilendiği öğrenildi.

VALİ VASİP ŞAHİN VE VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yüksek Hızlı Tren banliyö treniyle çarpıştı" denildi. Ankara Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada, "06.30'da Ankara'dan Konya'ya giden Hızlı Tren ile aynı yöndeki kılavuz trenin çarpışması sonucu kaza meydana geldi. 43 yaralı 4 vefat var. Bir yandan ekiplerimiz kurtarma çalışmalarına devam ediyor. İnşallah umudumuz daha fazla vefat olmaması. Çalışmalarımız bittikten sonra çok daha net sayı verebileceğiz. Ekiplerimiz dört bir koldan süratle çalışıyorlar. Teknik ve titiz bir çalışma yürütülüyor." dedi.

VALİLİKTEN YENİ AÇIKLAMA: 7 ÖLÜ, 46 YARALI

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ankara'da sabah saatlerinde Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Trenin, Marşandiz istasyonuna girişi esnasında raylarda bulunan kılavuz tren ile çarpışması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili olarak yürütülen çalışmalarda yapılan son tespitlere göre 1’i makinist 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3’ü ağır olmak üzere 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız ilimizdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Kaza yerinde arama kurtarma çalışmaları devam etmekte olup gelişmelerden kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."

YARALI YOLCU KAZAYI ANLATTI

Kazayı yaşayan yolculardan biri olayı şöyle anlattı:

"06.30 Konya trenine binmiştim. Tren daha hızlanmamıştı. Birden büyük bir sarsıntı yaşadık. 6. vagonda trenin raydan çıktığını fark ettik. Kapılar tamamen kilitlenmişti. Diğer vagona geçemedik. Birinci ve ikinci vagonların koparak ters döndüğünü, üzerine üst geçitin çöktüğünü gördük."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte meydana gelen Yüksek Hızlı Tren (YHT) kazasıyla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Ankara-Konya seferini yapan YHT'nin Yenimahalle'deki Marşandiz istasyonunda yapmış olduğu kaza ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı. Başsavcılık, olaya ilişkin 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi.

Editör: Haber Merkezi