KİLİS’TE 09.05

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Hasan Kara, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başaklıgil, protokol üyeleri ile vatandaş ve öğrenciler katıldı. Vali ve belediye başkanının Atatürk anıtına çelenk bırakmasının ardından saatlerin 09.05'i göstermesiyle 2 dakika boyunca sirenler çaldı. Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda ise Atatürk’ün hayatı anlatıldı.

GAZİANTEP’TE SİREN SESLERİ

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki tören; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından saat 09.05'te sirenler çalarken, hayat durdu. Trafikte hareket halinde olan sürücüler, araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu. Tören alanı yakınındaki araçlar ise çaldıkları klaksonlarla Atatürk'e saygılarını iletti.

SİVAS’TA -2 DERECEDE ATATÜRK ANILDI

Sivas'ta Atatürk'ün vefatının 79'uncu yıl dönümü nedeniyle törenler düzenlendi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece olduğu kentte, meydandaki her yaş ve meslek grubundan vatandaş saygı duruşunda bulundu.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 79'uncu ölüm yıl dönümü nedeni ile anma törenleri düzenlendi. Cumhriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, 5'inci Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kentteki ikinci anma programı ise Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) kampüsü içerisinde yapıldı. Eski rektörlük binası önünden Kültür Merkezi önüne kadar yürüyüş düzenlendi. Üniversite yönetimi, akademik personel ve öğrencilerden oluşan yaklaşık bin kişi, yürüyüşün ardından Kültür Merkezi önünde saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu. Ardından Kültür Merkezi'nde 'Atatürk'ü anlamak ve anmak' konulu konferans gerçekleştirildi. Daha sonra Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu öğrencileri tarafından Ata'ya saygı koşusu düzenlendi.

ORDU’DA 09.05

Ordu'nun Altınordu İlçesi’ndeki anma programı Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, AK Parti, CHP ve MHP tarafından anıta çelenk bırakıldı. Törene Ordu Valisi Seddar Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, daire müdürleri, polis, asker, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, öğretmen ile öğrencilerle vatandaşlar katıldı.
Sirenlerin çalmasıyla birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Sirenler çalarken saygı duruşu esnasında karayolundan geçen sürücüler de kontak kapatıp araçlarından inerek Atatürk için saygı duruşunda bulundu.

ERZURUM’DA İŞÇİLER ATATÜRK’Ü ANDI

Merkez Yakutiye ilçesindeki Atatürk anıtının da bulunduğu Havuşbaşında düzenlenen törenlere Vali Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgenaral Uğur Tarçın, daire müdürleri, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Çelenklerin konulması ile başlayan törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile birlikte saat 09.05'de sirenler çaldı. Adeta hayatın durduğu o dakikalarda herkes gibi belediyenin temizlik işçileri de süpürgeleri ile birlikte hazır ola geçip Ata'yı andı.

ZONGULDAK’DA MADEN İŞÇİLERİ ATATÜRK’Ü ANDI

Zonguldak'ta törenlerle anıldı. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü'nde çalışan maden işçileri de saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla ocak önünde saygı duruşunda bulunarak Atatürk'ü andı.

Editör: Haber Merkezi