Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdürü Selami Atunok ile birlikte bugün saat 10.00'da Muş'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu havalimanında Vali Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, kurum amirleri ve partililer karşıladı. Bakan ve beraberindekiler Gençlik Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Merkez İlçe Başkanlığının 6'ncı Olağan Kongresi'ne katıldı.

Bakan Soylu’nun katıldığı kongrede yaptığı konuşmasında "Yıllarca bize bir ilkokul şarkısı okuttular. 'Gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür” dediği kaydedildi. “Bizi bununla biraz oyalamaya çalıştılar. Buraya gelmeyin, gelmeseniz de olur dediler. Gitmediğimiz köy bizim köyümüz değildir. Biz buralarda olmaya devam edeceğiz. İşte o yüzden biz yine bugün Muş'tayız. Biz sadece Muş'ta değiliz, Şırnak'tayız, iki de bir Yüksekova'dayız, Van'dayız, Ağrı'dayız, Varto'dayız, Hasköy'deyiz, Kato'dayız. Biz tarih boyunca buralardayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Kardeşlerimizle yan yana olmazsak da aramızda başkaları oluyor. Onlar bizim kulağımıza hep başka şeyler fısıldıyor. Aramıza fitne koymaya çalışıyorlar, bizi bizden ayırmaya çalışıyorlar, bizi zayıflatmaya, devletimizi, milletimizi, kardeşliğimizi zayıflatmaya çalışıyorlar. Kavgayı, düşmanlığı, zulmü fısıldıyorlar. Onlar asla yatırım konuşmuyor, geleceği konuşmuyor" diye konuştu.

Dünyanın bir avuç seçilmişin yapboz tahtası olmadığının altını çizen Soylu, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Ortadoğu'da sınırları cetvelle çizildiğini ve tutmadığını; İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra daAvrupa'da bir birlik oluşturulduğunu belitti. Oluşturulan bu birliğin şu an sarsıntıda olduğunu da vurgulayan Bakan Soylu, tutmayan bu iki hesabı, Ortadoğu'da mazlumlar üzerinde hesaplar yaparak tutturmaya çalışıyorlar iddiasında bulundu.

Bakan Soylu: Dünya bir avuç seçilmişin yapboz tahtası değil

Bakan Süleyman Soylu sözlerine şu şekilde devam etti,"Kimse kusura bakmasın. Dünya bir avuç seçilmişin yapboz tahtası değildir. New York'ta, Berlin'de, Viyana'da yaşayan insan ne kadar insansa, Kerkük'te, Musul'da, Halep'te, Filistin'de yaşayan insan da en az onlar kadar insandır. Yaşam hakları eşittir, mutlu olma, can güvenliği hakları eşittir. Bizim tarih kitaplarımızı açın, bu saydığım değerlerle doludur, Halep'le doludur, Şam'la, Kerkük'le, Musul'la doludur. Bize tarihimizi, birliğimizi unutturmak isteyenler bunu başaramadılar. Çanakkale şehitliğimiz bu saydığım yerlerden gelen gencecik evlatların isimleriyle doludur. Demek ki buralarda atılan her adımın bizimle ilgisi vardır. Şu anda Türkiye, gerek insan hakları açısında, siyaset ve etik açıdan olması gereken yerde durmaktadır ve birilerinin kafa karışıklığını hayretle izlemektedir. Amerika Birleşik Devletleri'nde büyük bir kafa karışıklığı vardır. Bir yandan teröre karşı mesajlar veriyorlar, diğer yandan terör örgütlerine kamyon kamyon silah gönderiyorlar. Ortadoğu'da bir politika izliyorlar. Ne başı ne de sonu belli değil."

Konuşmasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçen ve müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasa üzerinden CHP ve HDP'yi eleştiren, MHP'ye de teşekkür eden Soylu, şunları söyledi: “Milliyetçi Hareket Partisi, bu yasayı olduğu gibi destekledi, bu yasa çok anlamlı bir şekilde, kavgasız gürültüsüz çıktı."

Son olarak yaptığı konuşmada Avrupa’da imal edilip hedef ülkelere dağıtılan sentetik uyuşturucu konusuna değinerek; Avrupa modelini Türkiye’nin hayretle izlediğini de vurguladı. Bakan Soylu, buradaki programın ardından Muratpaşa Mahallesi'nde Muş Belediyesi'ne ait bilgi evlerinin açılışına geçti.

Editör: Haber Merkezi