Suriye’nin Devlet Başkanı Beşar Esad, Kuzey Irak bölgesinde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından gerçekleştirilen ‘Bağımsızlık Referandumu’na karşı olduklarını resmen açıkladı.

Ülkesinde terör örgütleri cirit atan ve sivil halkına sırf kendisine muhalif oldukları için Rusya ile birlikte bombalar yağdıran ve bebeklerin, çocukların, yaşlıların ve kadınların ölmesine dahi göz yuman Beşar Esad, Kuzey Irak’taki referanduma karşı olduğunu duyurdu.

Suriye’deki toprak bütünlüğünü kaybeden DEAŞ, PKK, PYD ve YPG gibi terör örgütlerini ülkesinden atamayan Beşar Esad yaptığı açıklama ile şaşırttı.

Beşar Esad, İran parlamentosunun Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komitesi Başkanı Alaaddin Burucerdi’yi Şam’da ağırladı. İkilinin görüşmesinde ele alınan konulardan biri de, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bağımsızlık referandumu oldu.

Suriye devlet ajansı Sana’nın haberine göre, görüşmede Esad ve Burucerdi Irak’ın veya bir başka bölge ülkesinin birliğinin ve toprak bütünlüğünün altını oyacak bir girişimi ‘tamamen reddettiklerini’ ifade etti.

Editör: Haber Merkezi