"HUKUK BAŞKA KANUN BAŞKA ADALET BAŞKADIR"

Erdoğan, "Bizim medeniyetimiz adalet üzerine kurulmuştur. Devleti yönetenlerin birinci görevi adaleti sağlamaktır. Batı ülkelerindeki demokrasi ve özgürlük anlayışlarına baktığımızda hepsinin adalet arayışı temelli geliştiğini görürüz. Geçmişimizde de adaletli davranan devlet adamlarının hayırla yad edildiğini görürüz. Osmanlı ile ilgili başımızı öne eğecek, yüzümüzü kızartacak bir kusur yoksa bunun en önemli sebebi, devletin adaletle yönetilmiş olmasıdır. Hukuk başka kanun başka adalet başkadır. Adaletin tesisine hizmet etmeyen hukuk ve kanun toplum nezdinde hükümsüzdür. Kağıt üzerinde kalan kanunların ne anlama geldiğini en iyi hukukçular bilir. Ülkemizde uzun bir dönem böyle kağıt üzerinde hukuk dönemi yaşanmıştır" diye konuştu.

"GECİKEN ADALET ADALET DEĞİLDİR"

Erdoğan, "Geciken adalet adalet değildir. Onun için bu konuyu önceliklerimizin başına aldık. Ne zaman adalete sıkı sıkıya sarılmışsak güçlendiğimizi ve huzurlu bir toplum haline geldiğimizi görüyoruz. Ne zaman adalet yolundan ayrılmışsak zayıflamış, iç ve dış sorunların altında ezilmişiz. 2001 yılında arkadaşlarımızla yeni bir siyasi hareket kurmak istediğimizde seçtiğimiz mefhumların en başında 'adalet' geliyordu. Milletimizin adalet ve kalkınmaya hasretini gördüğümüz için partimizin adını bu şekilde belirledik. Hükümete gelir gelmez ülkemizi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet üzerinde yükselteceğiz dedik. Adalet ile zulüm arasındaki ince çizginin adaletin tesisini zorlaştıran bir husus olduğunu da biliyoruz. Adaletin tesisi için 15 yıldır çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

"UYAP GİBİ ÇOK ÖNEMLİ TEKNOLOJİYİ, BU DA BİR ÖZELEŞTİRİDİR, FETÖ'CÜLERE KAPTIRDIK"

Erdoğan, "Cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarını gerçekleştirdik. Ama bir şeyi gerçekleştiremedik. Maalesef UYAP gibi çok önemli teknolojiyi, bu da bir özeleştiridir, FETÖ'cülere kaptırdık. Bu ağ orayı kendi sinsi emelleri için çok acımasız kullandılar. Oradan en büyük zulmü icra ettiler" dedi.

"DÜŞMANLIKLA ADALET YAN YANA YÜRÜMEZ"

Erdoğan, "Düşmanlıkla adalet yan yana yürümez. 15 Temmuz darbe girişimi gibi dünyanın en vahşi saldırısını hukuk devleti ilkelerinden ayrılmadan bastıracak dünyada başka ülke tanımıyorum. Ülkeme darbe yapanlar senin ülkene geliyor, darbecileri koruma altına alıyorsun, bunları bize iade etmiyorsun. Sorulduğu zaman bunlar neymiş Batı adil davranırmış, bunlarda adalet falan yok. Adalet burada. Mekanizmamıza güveniyoruz. Bunlar bize ahkam kesmesinler" dedi.

Editör: Haber Merkezi