Çakırgöl Türkiye’nin yeni cazibe merkezi olacak bir bölge olduğunun altının çizen Özak “Çakırgöl’ü sadece kayak merkezi olarak düşünmemek lazım. Yolumuz 2019 yılında biterse inşallah Gümüşhane’ye, Trabzon’a bölgeye, Türkiye’ye güzel bir hizmet olacak. Turizm’de sadece yılın belli aylarını değil, 12 ayını doldurmuş olacağız.” diye konuştu.

Gümüşhane’nin İmera vadisi ,Yagmurdere,Taşköprü ile Maçka–Meryemana yolunu takiben Altındere Vadisi Milli parkından yaklaşık 20 kilometrelik bir toprak yolda ilerledikten sonra ulaşılabilen 2 bin 500 metre yükseklikteki Çakırgöl Yaylası, kış turizmi açısından Türkiye’nin yeni cazibe merkezi haline gelmeye hazırlanıyor. Gümüşhane ve Trabzon sınırlarında olan Çakırgöl’ün, turizmi 12 aya yayarak önemli yatırım merkezlerinden biri olacağını belirten Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafız Özak, Trabzon Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte Çakırgöl Yaylası’nda incelemelerde bulundu.

TURİZME BÜYÜK KATKISI OLACAK

Çakırgöl’ün Trabzon turizmine, Karadeniz Turizmine ve Türkiye turizmine çeşitlendirme açısından çok büyük katkısı olacağını belirten Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafız Özak “Çakırgöl’ü sadece kayak merkezi olarak düşünmemek lazım; kış sporları, yazın yayla turizmi, trekking (doğa yürüyüşü), gölde balıkçılık, dağ bisikleti, yamaç paraşütü ve yine burada yöresel ürünler yetiştirilebilir. Türkiye kış turizmi açısından son derece önemli bir ülke, çok fazla miktarda dışarıya para veriyoruz. Küçük bir Avusturya 50 milyar dolar kazanıyor bundan. Bize gelen bir turist 700-800 dolar para bırakıyor. Oysaki bunu 2 bin dolarlara çıkarmak lazım. Bu da turizmi çeşitlendirmek ile oluyor. Sadece deniz, kum, güneş olarak düşünememek Allah’ın verdiği bu nimetlerden faydalanıp, buralara gelmek gerek.” ifadelerine yer verdi.

GÜMÜŞHANE’YE, TRABZON’A, BÖLGEYE HİZMETİMİZ OLACAK

Çakırgöl’de çirkin yapılaşma olmadığına dikkat çeken Eski Bakan Özak “Hem Gümüşhane’ye hem Trabzon’a çok önemli katkıları olacak. Ayrıca burada suyumuz, elektriğimiz var. Karayolları da sağ olsun yolu yapıyor. Turizm Bakanlığı da Yap-İşlet-Devret modeliyle buraları verebilir. Trabzon’daki yatırımcılarımız da yerli ve yabancı turistlerimizi burayla ilişkilendirilebilirler. İlerde helikopter ile buraya yolcular taşınabilir” dedi.

Eski Bakan Özak açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Eskiden büyüklerimiz 3 ay yaylaya çıkarmış, biz şimdi 1 hafta çıkmak istiyoruz yaylada kalacak yerimiz yok. Çakırgöl’e çok güzel turizm tesisleri yapılacak. Bunun bütün planlaması yapıldı. Bizim burada bir laboratuarımız var yaz-kış Data Loggerlarla veri veriyor. Isısı, nemi, rüzgârı, kalınlığı ölçülüyor. Yolumuzu da gördük artık, inşallah 2019 biterse Trabzon’a, Gümüşhane’ye bölgeye, Türkiye’ye güzel bir hizmet olacak. Turizm’de sadece yılın belli aylarını değil, 12 ayını doldurmuş olacağız.” diye konuştu.

2019 YILINDA YOLU BİTİRECEĞİZ

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sayın Bakanımızın da anlattığı gibi iki ilimiz Trabzon ve Gümüşhane için, ülkemiz için çok güzel bir proje olacak. Bizlerde karayolları olarak böyle bir görevi üstlenmiş olduk. 12 km’lik yolun aşağı yukarı 10 km’lik kısmını üst yapı seviyesine getirdik. Kalan 2 km Sümela (Meryem Ana) Manastırından dolayı biraz daha özeni çalışacağımız, dikkatli çalışacağımız bir kesim. İnşallah 2019 yılında da yolu bitirme noktasına getireceğiz.

Editör: Haber Merkezi